Siskokset jättivät lapset odottamaan ja lähtivät kohtalokkaalle vuoristorata-ajelulle Gröna Lundissa – toinen kuoli, toinen loukkaantui vakavasti

Yksi kuoli Gröna Lundin vuoristorataonnettomuudessa – MTV:n toimittaja oli paikalla huvipuistossa onnettomuuden sattuessa 2:02
Katso myös: Yksi kuoli Gröna Lundin vuoristorataonnettomuudessa – MTV:n toimittaja oli paikalla huvipuistossa onnettomuuden sattuessa

Vuoristorataturmassa Ruotsissa kuolleen naisen sisar on loukkaantunut vakavasti onnettomuudessa, uutisoi ruotsalaislehti Expressen.

Gröna Lundin huvipuistossa Tukholmassa tapahtui eilen sunnuntaina laiteonnettomuus, jossa kuoli noin 35-vuotias nainen ja yhdeksän ihmistä joutui sairaalaan. Kolmen vammat olivat vakavia.

Yksi vakavasti loukkaantuneista on Jetline-vuoristoradassa kuolleen naisen sisko. Siskokset olivat olleet yhdessä junan kyydissä, kun yksi junan vaunuista suistui raiteiltaan.

Expressenin mukaan menehtyneen naisen mukana huvipuistossa olivat myös hänen lapsensa. Lapset eivät kuitenkaan olleet laitteen kyydissä onnettomuuden tapahtuessa.

Puistot sulkevat vuoristoratojaan

Ruotsissa osa puistoista on päättänyt sulkea vuoristoratojaan onnettomuuden jälkeen. Ainakin Kolmårdenin eläintarha ja Furuvikin eläintarha ovat kertoneet sulkeneensa saman valmistajan vuoristoradat toistaiseksi.

Sen sijaan esimerkiksi Göteborgissa sijaitseva Lisebergin huvipuisto on päättänyt pitää vuoristoratansa auki. Lisebergissä on useita saman valmistajan laitteita kuin se, jolla Gröna Lundin onnettomuus tapahtui.

– Meillä ei ole mitään tietoa, jonka perusteella ne olisi tarpeen sulkea, Lisebergin toimitusjohtaja Andreas Andersen kertoi uutistoimisto TT:lle.

Yksi ihminen kuoli Tukholmassa Gröna Lundin huvipuistossa sunnuntaina, kun Jetline-vuoristoradan vaunu suistui raiteiltaan.

Jetline-vuoristorata on 800 metriä pitkä ja 30 metriä korkea. Huvipuiston verkkosivujen mukaan vuoristorata otettiin käyttöön vuonna 1988.

Gröna Lund on ilmoittanut pysyvänsä suljettuna tämän viikon. Myös huvipuistossa järjestettävät konsertit on peruttu.

Onnettomuustutkinta aloitettaneen

Poliisi on aloittanut tapauksesta esitutkinnan. Tutkintanimikkeinä ovat kuolemantuottamus, vammantuottamus ja vaaran aiheuttaminen.

Ruotsin onnettomuustutkintaviranomainen (SHK) tutkii onnettomuuspaikkaa maanantaina. SHK:n pääjohtajan John Ahlberkin mukaan on todennäköistä, että myös SHK käynnistää tapauksesta tutkinnan.

– Onnettomuuden vakavien seurauksien vuoksi haluamme tutkia sitä tarkemmin, Ahlberk sanoi TT:lle.

Gröna Lundin omistavan Parks and Resortsin viestintäpäällikkö Annika Troselius kertoi tänä aamuna, ettei puistolla ole antaa lisätietoja onnettomuuden syistä.

– Päivän aikana Gröna Lund avustaa poliisia ja onnettomuustutkintaviranomaisia heidän työssään, Troselius kertoi.

– Tärkeintä on selvittää, mitä tapahtui ja miksi, ja varmistaa, ettei tällaista voi enää koskaan tapahtua.

Huvipuistolaitteet tarkastetaan Ruotsissa vuosittain ennen kauden alkua. Jetline-vuoristorata oli läpäissyt riippumattoman tarkastusyhtiön tämän kuun alussa tekemän tarkastuksen ilman huomautuksia.

 

Lue myös:

    Uusimmat