Huvipuistoturman silminnäkijät: Vuoristoradan vaunusta irtosi rengas, ihmisiä putosi kyydistä – kuva paljastaa hurjan tilanteen

Yksi kuoli Gröna Lundin vuoristorataonnettomuudessa – MTV:n toimittaja oli paikalla huvipuistossa onnettomuuden sattuessa 2:02
Yksi kuoli Gröna Lundin vuoristorataonnettomuudessa – MTV:n toimittaja oli paikalla huvipuistossa onnettomuuden sattuessa.

Gröna Lund -huvipuistossa Tukholmassa tänään tapahtuneessa vuoristorataturmassa loukkaantui useita ihmisiä, ja yhden on vahvistettu kuolleen.

Tukholmassa asuva uutisvalokuvaaja Michael Hoffman kertoi MTV Uutisille iltapäivällä tilanteen rauhoittuneen huvipuiston luona. Onnettomuus tapahtui Jetline-vuoristoradassa, minkä jälkeen huvipuisto suljettiin osittain yleisöltä.

Tällä hetkellä täällä on enää yksi pelastusajoneuvo, ja poliisin rikostutkintaa, Hoffman kertoo MTV Uutisille puhelimitse. 

Paikalla on myös ihmetteleviä turisteja, jotka eivät Hoffmanin mukaan ole edes kuulleet onnettomuudesta. Osa puistosta oli yhä eristetty poliisin eristysnauhalla.

Turistit ihmettelevät, miksi puisto on suljettu.

Pyörät irtosivat

Hoffman kertoi saaneensa useita yhteydenottoja ihmisiltä suositun uutiskuvia julkaisevan Instagram-tilinsä kautta. Hoffmanin mukaan hän kiiruhti paikalle huvipuistoon heti onnettomuudesta kuultuaan.

– Vuoristoradasta oli kuulunut metallista ääntä, ja noin 30 sekuntia sen äänen jälkeen vaunu kaatui, ja useita ihmisiä putosi alas, Hoffman kuvailee, mitä ihmiset hänelle kertoivat.

– Tietojeni mukaan jopa kymmenen ihmistä putosi. Voin vain spekuloida tapahtuman syytä, mutta mietin kyllä sitä, että vuoristorata oli aika vanha, Hoffman pohtii.

Hoffmanin mukaan vuoristoradan vaunun pyörät irtosivat. Samaa kertoo Twitterissä julkaistu kuva, jossa näkyy irronnut pyörä.

– Pyörä lensi lähes laitteen ulkopuolella olleiden lasten päälle, silminnäkijä twiittasi. 

Nuori tyttö putosi

Michael Hoffmanin MTV Uutisille lähettämissä valokuvissa näkyy Jetline-vuoristoradan raiteilla korkealla ilmassa istuva vanhempi mies.

En ole varma, onko mies yksi vaunujen kyydistä pudonneista, vai onko hän kivunnut vuoristoradasta pois ja odottelee pelastushenkilöstöä hakemaan hänet.

Hoffman on ostanut kuvan oikeudet valokuvan ottaneelta henkilöltä.

Matkalla huvipuistoon minut pysäytti noin 30–35 vuotias shokissa oleva nainen. Nainen kyseli minulta, kuoliko se pieni tyttö, joka putosi vuoristoradasta.

Nainen oli nähnyt myös vanhemman miehen putoavan vuoristoradasta. Hoffmanin mukaan nainen sanoi nähneensä, kuinka noin 10-vuotias tyttö putosi kyydistä ja jäi makaamaan maahan.

Nainen sanoi kauhuissaan, että ilmeisesti tytön isä piteli maassa makaavaa tyttöä sylissään.

Lue myös:

    Uusimmat