Rokkarista joogaguruksi – henkistyminen on IN

Henkistymistä ja mielenrauhaa joogasta 2:13

Henkistyminen ja mielenrauhan hakeminen stressiä vastaan on kovin trendikästä tänä päivänä. Esimerkiksi parhaillaan meneillään olevilla I Love Me -messuilla on myös Jooga Festival ja sata erilaista joogatuntia.

Hathaa, shaktaa ja Chi Ballia. Shantia tai Yin&Yang -joogaa. Ja tuttuja ohjaajia. Suomalaiset ovat entistä innokkaampia hakemaan mielenrauhaa ja hyvää oloa joogasaleilta.

Muusikko Jore Marjaranta on joogannut kymmenisen vuotta ja opettaa myös. Hän veti Messukeskuksessa hathajoogatunnin.

– Joogassa parasta on se, että se pitää syressitason tosi alhaalla. Kun on tehnyt 30 vuotta muusikon työtä ja sietänyt ylipäätään taitelijana olemisen stressiä, niin tämä antaa hyvää kuntoa ja mieli pysyy virkeänä.

Yhdistelmä rokkari ja joogaopettaja ei ole kovin tuttu.

– Jotenkin tuntuu, että minussa alkaa olemaan jo kaksi eri ihmistä.  Kun menen joogaan tai joogasalille, niin mä en ajattele sekunttiakaan, että olen joku muusikko, sanoo Marjaranta MTV:lle.

Henkisyys on aina ollut suosittua, mutta nykystressi on selkeästi lisännyt tarvetta hakea mielenrauhaa.

– Ihmiset kaipaa jotakin sellasta, mitä se henkisyys sitten onkaan. Uskon, että se on sitä, joka tuo itselle hyvää oloa ja rauhottaa.

Nykyihmisen tiikeri voi olla herätyskello

Kymmenen vuotta Intiassa joogannut Miska Käppi opettaa mm shaktajoogaa, joka on tunnettu hellyydestään.Tarkoitus on saada hyötyä ilman suorittamista ja rehkimistä.

– Nykyihmisen tiikeri voi olla vilkaisu omaan kalenteriin tai herätyskello. Siinä tiikerin kasvojen tilalla voi olla vaikka oma pomo, se on joku, joka saa meidät siihen stressitilaan. Tämä shaktajooga auttaa stressin poistossa, tämä on ihan jotain muuta kuin jumppaa tai suorittamista.

– Meidän kulttuurissa kiristetään kaikkea, työtunnit lisääntyy, stressi lisääntyy ja ei ole yhtään ihme, että ihmiset alkaa etsiä tapoja ratkaista se ongelma. Jooga on varmasti yksi tapa yrittää päästä takaisin siihen luonnolliseen ja tasapainoiseen tilaan, sanoo Miska Käppi.

– Meidän keho salakuuntelee meitä ja jos mieli voi huonosti, kaikki solut voivat huonosti. Tarvitaan upeita mantroja, ihanaa mielenselkeyttä, rauhaa ja sydämen pakahtumista, keholle hyviä terapeuttisia liikkeitä, muistuttaa Kylli Kukk Joogakoulu Shantista. 

Lue myös:

    Uusimmat