Mainos

Rentoudu, älä stressaa! Näin helpotat lentomatkaa pikkulapsen kanssa

Pienen lapsen kanssa matkustettaessa kannattaa varautua yllättäviinkin käänteisiin. Muista nämä, kun matkustat pikkulapsen kanssa.

Jos jo arkinen kauppareissu lapsen kanssa aiheuttaa sinulle harmaita hiuksia, voi lentomatkan suunnitteleminen tuntua mahdottomalta ajatukselta. Lentomatka voi olla kuitenkin hyvä kokemus, kunhan ottaa muutaman asian huomioon ennen lentoa. Tässä muutama vinkki, joiden avulla pääset alkuun lomamatkan suunnittelussa.

Valitse paikat etukäteen

Istumapaikat kannattaa varata etukäteen tai viimeistään lähtöselvitystiskillä. Ota huomioon, että lapset eivät saa istua hätäuloskäytävän kohdalla. Kannattaakin kysyä lentoyhtiöltä apua siihen, mikä olisi juuri teille paras mahdollinen paikka.

Monissa koneissa ensimmäisellä rivillä on mahdollisuus niin kutsuttiin baby basket -paikkaan, jossa vauva voi nukkua rauhallisesti seinään kiinnitettävässä sängyssä.

Matkarattaat ehdoton hankinta

Matkarattaat ovat hintansa arvoinen ostos lapsen kanssa matkustettaessa. Jos rattaat mahtuvat käsimatkatavaroille asetettuihin rajoituksiin, ne voi ottaa mukaan lentokoneeseen käsimatkatavarana. Rattaiden kanssa on kätevä liikkua kentällä odottamassa lentoa tai saapuvia matkatavaroita. Rattaat takaavat sen, että lapsellasi on aina mukava ja puhdas paikka, jossa levätä.

Jos joudut laittamaan rattaat ruumaan, useimmilla lentokentillä on lainarattaita, joita voi lainata kentällä liikkumista varten. 

Mukavat matkustusvaatteet

Lapsi kannattaa pukea lennon ajaksi mahdollisimman mukaviin ja käytännöllisiin vaatteisiin. Pue lapsellesi vaatteet, jotka eivät kiristä ja joissa lapsesi tuntee olon mukavaksi. Ota huomioon myös mahdollinen vaipanvaihto ja valitse vaatteet, joiden avulla tämä operaatio hoituu kätevimmin.

Pakkaa mukaan kaikki välttämätön ja vähän enemmänkin

Pakkaa kaikki lennon aikana tarvittavat tavarat yhteen reppuun, jota on huomattavasti helpompi kantaa kuin useita käsilaukkuja ja pusseja.

Jos lapsesi käyttää vaippoja, muista pakata niitä ja kosteuspyyhkeitä mukaan riittävästi. Mieti, kuinka monta vaippaa lapsesi normaalisti tarvitsee lentomatkan pituisena aikana ja ota mukaan kaiken varalta kolme lisää. Ota mukaan myös vaihtovaatteet sekä lapselle että itsellesi vahinkojen varalta. Älä unohda myöskään ruokaa, kuulosuojaimia ja leluja.

Leluja esiin yksi kerrallaan

Älä anna lapsellesi kaikkia mukaan ottamiasi leluja ja kirjoja kerralla. Kun lapsi alkaa käydä levottomaksi, anna hänelle yksi lelu kerrallaan, jolloin uudelleenviehätystä riittää pidemmäksi aikaa ja lapsi pysyy tyytyväisenä koko lentomatkan ajan. 

Imetä nousun ja laskun aikana

Jos pelkäät lentokoneen paineiden vaihtelun aiheuttavan ongelmia, kannattaa imetys tai pulloruokinta ajoittaa nousuihin ja laskuihin, jolloin paineen vaihtelut ovat kovimmillaan. Vanhemmat lapset voivat imeskellä karkkia tai syödä purkkaa paineongelmien ehkäisemiseksi.

Rentoudu

Vaikka matkustaisitkin pienen lapsen kanssa, lentomatkaa ei kannata stressata liikaa, vaan nauttia matkasta. Älä myöskään aliarvioi toisten lentomatkustajien ystävällisyyttä. Vierustoverinasi saattaa istua lapsirakas henkilö, joka mielellään viihdyttää lastasi esimerkiksi silloin, kun sinä ruokailet. 

Video: Entä mitä kannattaa tehdä, kun lapsi saa raivarit ruokakaupassa?

Lähde: Smartparenting 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.