"Reikä rupesi näyttämään pesuvadin kokoiselta" – suomalaisässä löi väriä Euroopan-kiertueen kakkossijan jälkeen

10:11
Videolla kuvaa Kalle Samoojan golfaamisesta kisan ratkaisuhetkillä.

Kalle Samooja sijoittui jaetulle toiselle sijalle golfin Euroopan-kiertueen kisassa Sveitsin Crans Montanassa. Sijoitus oli Samoojan uran paras Euroopan-kiertueella.

Neljännen kierroksen päätyttyä Samooja pelasi uusinnan voitosta Rory McIlroyn, Lorenzo Gaglin, Sebastian Söderbergin ja Andres Romeron kanssa. Kaikki olivat päätyneet 266 lyöntiin, ja uusinnan jälkeen voittajaksi nousi Söderberg, joka teki uusinnassa birdien. Samooja löi oman birdieputtinsa noin kahdesta metristä ohi.

–  Huippupäivähän se oli. Ristiriitaiset fiilikset, kun voitto lipesi, mutta samalla tuli saavutettua hyviä asioita, Samooja pyöritteli tiedotteessa.

Samooja varmisti myös ensi kaudeksi paikan Euroopan-kiertueelle ja jakoi tunnustusta Söderbergille.

–  Voitto meni hienolle miehelle. Tunnen Sebastianin hyvin Challenge Tour -ajoilta ja hän on hyvä ystävä. Hattu päästä hänelle.

Kisan päätöspäivän alussa Samooja kertoi olleensa jännittynyt. Päätöskierros alkoi bogilla, ja toinenkin oli lähellä heti seuraavalla väylällä.

–  Missasin greenin ja laskeskelin jo, että bogiin olen tyytyväinen. Löin kuitenkin jäätävän "lobin" ja sain parin tehtyä. Se karisti alkujännitystä, vaikka vähän hermostuneita lähestymisiä tulikin, Samooja kertoi.

Korhonen ryhdistäytyi päätöskierroksella

Kahdeksannen väylän birdien jälkeen Samooja karisti jännityksen harteiltaan ja upotti yhdeksännellä reiällä jälleen birdien.

–  Kasin birdien jälkeen tuli tunne, että tässä on iso sauma. Reikä rupesi näyttämään pesuvadin kokoiselta. Oli tosi hyvä fiilis puttaamiseen, hienoja ja pitkiä onnistuneita putteja viljellyt Samooja naurahti.

Neljännellätoista reiällä Samoojan toinen lyönti jäi hieman vajaaksi ja putosi veteen. Samooja pelasti kuitenkin tuloskorttiinsa parin.

–  Sen parin jälkeen tuli tunne, että nyt väännetään voitosta. Katsoin koko takaysin ajan tulostaulua. Tietyissä paikoissa se auttaa siihen, ettei lähden mitenkään yltiöpäisesti hyökkäilemään. Se enemmänkin buustaa, kun tietää missä mennään. Näitä kisoja haluaa kuitenkin voittaa.

Uusinnassa voitosta McIlroy löi ohi birdieputtinsa, Söderberg upotti ja parista metristä putannut Samooja ei onnistunut yrityksessään.

–  Luotin play offeissa liikaa siihen, että putti olisi suorempi. Se tuli samasta suunnasta, kun kierroksella puttaamani putti. Luulin, että löin hyvän putin, mutta lipui oikealta ohi. Hyvä paikkahan se oli, Samooja päätti.

Viikonlopun kierroksille toisena suomalaisena yltänyt Mikko Korhonen oli lopputuloksissa 35:s. Korhonen lopetti Crans Montanassa 65 lyönnin kierrokseen, jolla hän alitti kentän par-tuloksen viidellä lyönnillä.

–  Tänään oli hyvää peliä. Ihan hyvin sain nollattua eilisen säädön, Korhonen kertoi tiedotteessaan.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja