F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bullin F1-kausi tiivistyy yhteen kysymykseen – kaikki on pedattu Max Verstappenin menestystä varten: "Haaste tulee olemaan kova"

3:56
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen paketoivat Red Bullin lähtökohdat F1-kauteen 2020.

MTV Urheilu käy läpi kaikkien tallien asetelmat uuden F1-kauden kynnyksellä. Tässä jutussa vuorossa on Red Bull.

Aston Martin Red Bull Racing

Kauden 2020 kuljettajat: Max Verstappen (33), Alexander Albon (23)
Tallipäällikkö: Christian Horner
Moottori: Honda
Debyytti MM-sarjassa: 2005
Valmistajien MM-tittelit: 4
Kuljettajien MM-tittelit: 4
Kisavoitot: 62
Sijoitus 2019: 3:s

Joko nyt?

Tämä on se kysymys, johon tiivistyy Red Bullin onnistuminen tai epäonnistuminen viikonloppuna alkavalla F1-kaudella.

Viime vuosikymmenen alussa neljä tuplamestaruutta putkeen (2010–2013) voittanut talli menetti hybridiaikakauden alkaessa valtikkansa Mercedekselle, ja viimeisten kolmen vuoden aikana Ferrarikin on ollut jatkuvasti Red Bullin edellä.

Nyt ilmassa on viimein sellaiset ennusmerkit, että Red Bullilla voi olla mahdollisuus taistella taas MM-tittelistä – ainakin kuljettajien puolella.

Max Verstappen on Alexander Alboniin nähden sarjan selkein ykköskuski, ja yhteistyö moottorivalmistaja Hondan kanssa on viime vuoden jälkeen siinä pisteessä, että RB16-auto tarjoaa yhä useammin mahdollisuuden ajaa voitosta.

– Auto on kaunis, auto on nopea. Viime vuosina Red Bullille on tullut yksittäisiä voittoja, mutta heidän autollaan ei ole voitu ajaa mestaruudesta. Ei pystytty haastamaan Mercedestä tai edes Ferraria, mutta nyt toivon, että näemme tämän auton ihan mestaruustaistelussa, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen sanoo.

C Moren selostaja Niki Juusela uskoo, että Red Bull on kauden alkaessa Mercedekselle uskottavampi haastaja kuin Ferrari.

– Viime Vuonna Red Bull oli alkukaudesta huomattavasti takamatkalla, mutta mitä pidemmälle kausi meni, Red Bull oli se organisaatio, joka otti eniten harppauksia eteenpäin. Tuli voittoja ja palkintosijoja. Verstappen otti yhteen vaiheeseen eniten pisteitä. Nyt paketti on alkukaudesta jo valmiimpi kuin edellisinä vuosina, ja tätä taustaa vasten haaste tulee olemaan kova.

Valmistajien puolella Red Bullin on vaikea nähdä pärjäävän Mercedekselle ja Ferrarille, joilla on lyödä toiseenkin autoon huomattavasti Albonia kovempi tekijä. Kausi 2020 on 23-vuotiaalle thaimaalaiselle vasta toinen F1:ssä.

– Jos tulee tiukka taisto MM-sarjan kakkossijasta, pitäisi olla tallikaveri, joka pystyy haastamaan Verstappenia enemmän kuin Albon tällä hetkellä, Oikarinen sanoo.

Formula ykkösten Australian GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina 13. maaliskuuta, kisa on edessä sunnuntaina 15. maaliskuuta. C More esittää kaikki ajotapahtumat. Juuselan ja Oikarisen Red Bull -keskustelun voit katsoa kokonaisuudessaan jutun yläreunassa olevalta videolta.

Muut jo julkaistut talliesittelyt

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja