F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bull -pomon paine oli AlphaTauri-toveruksille liikaa – kumman hymy hyytyy F1-kaudella 2020? "Voi vähän kipinöidä"

3:12
Niki Juusela ja Ossi Oikarinen paketoivat AlphaTaurin lähtökohdat F1-kauteen 2020.

MTV Urheilu käy läpi kaikkien tallien asetelmat uuden F1-kauden kynnyksellä. Tässä jutussa vuorossa on AlphaTauri.

Scuderia AlphaTauri Honda

Kauden 2020 kuljettajat: Daniil Kvjat (26), Pierre Gasly (10)
Tallipäällikkö: Franz Tost
Moottori: Honda
Debyytti MM-sarjassa: 2006
Valmistajien MM-tittelit: –
Kuljettajien MM-tittelit: –
Kisavoitot: 1
Sijoitus 2019: 6:s

F1-sarjan osallistujaluettelosta löytyy kaudella 2020 yksi täysin uusi nimi. Red Bull halusi näkyvyyttä omalle muotibrändilleen ja nimesi vuodesta 2006 lähtien Toro Rossona tunnetun tallin uudelleen.

Mikään muu ei kuitenkaan ole muuttunut. Tallin johdossa jatkaa Franz Tost, ja kuljettajakaksikon muodostavat Daniil Kvjat ja Pierre Gasly.

Talli on taistellut läpi F1-taipaleensa sarjan keskikastissa, mutta aina silloin tällöin tauluun on rävähtänyt mojova yllätys. Parhaiten muistettaneen Sebastian Vettelin uran ensimmäinen paalupaikka ja uran avausvoitto Monzan sateessa, vuoden 2008 Italian GP:ssä.

Viime vuonna Kvjat oli kolmas Saksassa ja Gasly toinen Brasiliassa. Myös näitä kisoja väritti vesisade.

– AlphaTauri on sellainen sade- tai kaaoskisojen yllättäjä. Kun kortit tippuvat juuri oikein päin, tämä talli saattaa yllättää. Mutta jos mitään ihmeellistä ei tapahdu, valitettavasti tuolla autolla ei palkintosijoista ajeta, C Moren asiantuntija Ossi Oikarinen tiivistää kupletin juonen.

Talli taisteli viime kaudella loppuun saakka valmistajien MM-sarjan viitossijasta Renault'n kanssa, mutta taipui lopulta kuudenneksi. Jotain samansuuntaista on odotettavissa myös 2020.

Tosin AlphaTaurin tapauksessa tulokset ja sijoitukset eivät välttämättä ole edes se kaikkein tärkein asia.

– Se on Red Bullin farmi. Siellä pidetään kaverit valmiina, jos Red Bullilla kakkoskuski ei jostain syystä suoriudukaan. AlphaTaurilta saadaan äkkiä riittävän kokenut kaveri Red Bullin rattiin, Oikarinen sanoo.

Asetelma on sikäli mielenkiintoinen, että sekä Gasly että Kvjat ovat jo saaneet mahdollisuutensa ykköstallissa – eikä kummankaan pää kestänyt neuvonantaja Helmut Markon asettamia paineita.

– Näiden kuljettajien välillä voi vähän kipinöidä. Molemmilla on näytönpaikka. Tunnetusti Red Bullin organisaatiossa ei olla hirveän kärsivällisiä. Se on joko tulos tai ulos.

Formula ykkösten Australian GP:n ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaina 13. maaliskuuta, kisa on edessä sunnuntaina 15. maaliskuuta. C More esittää kaikki ajotapahtumat. Juuselan ja Oikarisen AlphaTauri-keskustelun voit katsoa kokonaisuudessaan jutun yläreunassa olevalta videolta.

Muut jo julkaistut talliesittelyt

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja