Ranskalaisnainen saapui Wieniin PKN:n takia – pääsi tapaamaan bändin

Pertti Kurikan Nimipäivien ohjelmaan kuului tänään torstaina nimikirjoitusten jakoa Wienissä.

Pyöritys Pertti Kurikan Nimipäivien ympärillä on jatkunut myös tänään Wienissä. Yhtye on tavannut fanejaan, jotka olivat tulleet kaupunkiin Belgiasta, Ranskasta ja Suomesta.

Suomen lippuun nimikirjoitukset bändin jäseniltä keräsi esimerkiksi Regine Poux, joka oli saapunut Ranskasta Euroviisuihin suomalaisyhtyeen vuoksi.

– Fanitan hevi- ja punk-musiikkia. Minun kaksitoista pistettäni menivät Pertti Kurikan Nimipäiville, Poux kertoi Supersense-nimisessä analogilaitekaupassa.

Liikkeessä on mahdollista äänittää enintään 90 sekunnin mittainen vinyyliäänite puhelinkoppia muistuttavassa studiossa.

Kitaristi Pertti Kurikan alter ego Kalevi Helvetti äänitti liikkeessä Kummitusjuna-levyn viime viikolla. Levy on melkoinen keräilyharvinaisuus, koska sitä on painettu vain yksi kappale.

– Tuolla kopissa Pertti huusi puolitoista minuuttia hirvittävää juttuaan siitä, mitä kummitusjunassa tapahtuu, kuvaili manageri Kalle Pajamaa levytyssessiota.

Keskiviikon infossa bändin kitaristi Pertti Kurikka jekutti mediaa kertomalla suosikkiyhtyeekseen Haisevat linnut, vaikka kyseisestä bändiä ei oikeasti ole olemassa.

Kunnianosoituksena Kurikan kekseliäisyydelle manageri Pajamaa ja STT-Lehtikuvan valokuvaaja Vesa Moilanen päätyivät perustamaan kaupassa Haisevat linnut -yhtyeen ja äänittämään yhtyeelle debyyttilevyn. Sanoitukset yhtyeen 90 sekunnin Musta haamu -kappaleeseen teki itse Kurikan toinen minä Kalevi Helvetti.

Euroviisujen toinen semifinaali käydään tänään torstaina ja finaali lauantaina. PKN ei ole mukana finaalissa.

Lue myös:

    Uusimmat