Rakastatko kissaasi äärimmäisen paljon? Tutkimuksen mukaan karvakorva saattaa osoittaa arvostuksensa kummallisella tavalla

Tältä näyttää kissa-agility 4:37
KATSO MYÖS: Tältä näyttää kissa-agility!

Läheinen ja rakas suhde omaan kissaan saattaa valitettavasti näkyä siinä, että huonekalut ovat poikkeuksellisen raadeltuja.

Kissatalouden saattaa tunnistaa esimerkiksi siitä, että huonekalujen sivut ovat enemmän tai vähemmän raadeltuja. Tuoreen tutkimuksen mukaan kissojen kynsimät sohvat eivät kuitenkaan viesti laiminlyödystä kissasta vaan pikemminkin äärimmäisen rakastetusta kissimirristä.

Daily Mail kirjoittaa, että brasilialaisen Rio Grande do Sulin yliopiston tutkijoiden mukaan kissat raapivat sohvaa tai ylipäätään tuhoavat esineitä todennäköisemmin, jos niillä on vahva tunneside omistajiinsa.

Toisaalta juuri vahva tunneside omistajien puolelta saa ehkä hyväksymään sen, ettei kissa käyttäydy aina hyvin.

Tyypillistä lajikäyttäytymistä siedetään helpommin

Tutkimustiimi tarkasteli 500 brasilialaista kissanomistajaa ja heidän suhdetta kissaansa, tapaa jolla he kuvailivat kissaa sekä kissan käyttäytymistä.

Suurin osa (90 prosenttia) tutkimukseen osallistuneista kissanomistajista oli naisia, joiden keskuudessa myös tunneside omaan kissaan oli korkeampi kuin miesosallistujilla. Tunnesidettä syvensi myös se, että taloudessa oli muita lemmikkejä sekä säännölliset visiitit eläinlääkärille.

Sen sijaan minkäänlaista yhteyttä ei löydetty kissan ja omistajan vahvalla tunnesiteellä sekä eläimen taipumuksella aggressiivisuuteen tai liialliseen ääntelyyn.

Tutkijoita kuitenkin yllätti juuri huonekalujen raapimisen ja tavaroiden hajottamisen yhteys kissan ja omistajan lämpimiin väleihin. Niillä kssanomistajilla, joiden kissat eivät käyttäytyneet tällä tavoin, oli etäisempi suhde kissoihinsa.

Syytä tälle jopa hieman hämmentävälle yhteydelle ei valitettavasti kuitenkaan tiedetä.

Todennäköisesti raapimista siedetään helpommin, koska se koetaan kissoille tyypillisenä käyttäytymisenä.

Katso myös: Puhutko kissaa?

Puhutko kissaa? ”Haista v**tu” voikin olla oikeasti ”rapsuta minua"– näin tulkitset kissaa 2:33
Näin tulkitset kissaa.

Lue myös:

    Uusimmat