Rafael Nadalin hämmästyttävä mestaruusputki sai jatkoa – jyräsi vastustamattomasti Ranskan avointen voittoon

Espanjalainen tennistähti Rafael Nadal kukisti Ranskan avointen kaksinpelin finaalissa itävaltalaisen Dominic Thiemin erin 3-1 (6-3, 5-7, 6-1, 6-1).

Mestaruus oli Nadalille hänen uransa 12. Ranskan avointen voitto. Aiemmat voitot ovat tulleet 2005–2008, 2010–2014, 2017 ja 2018. Hän ei ole kertaakaan hävinnyt loppuottelua Ranskan avoimissa.

Nadal hallitsi ottelun tempoa erityisesti omilla syötöillään, jotka Thiem joutui ottamaan vastaan metrikaupalla takarajan takaa.

Avauserän viidennessä pelissä Thiem mursi Nadalin syötön ja meni 3–2-johtoon. Thiemin seuraavassa syöttövuorossa Nadal tasoitti heti tilanteen, kun hän marssi 40–0-johtoon, eikä Thiem pystynyt selvittämään murtopalloista kuin ensimmäisen.

Nadal mursi Thiemin seuraavankin syöttövuoron ja pääsi tilanteessa 5–3 syöttämään erävoitosta. Ensimmäisten seitsemän pelin aikana oli nähty jo 21 vähintään yhdeksän lyönnin mittaista pallorallia, mutta tässä vaiheessa ote siirtyi Nadalille, joka alkoi voittaa pisteitä nopeasti ja vei 56 minuuttia kestäneen avauserän 6–3.

Toisessa erässä kumpikin piti oman syöttönsä Thiemin 6–5-johtoon asti, kunnes itävaltalainen mursi erän viimeisessä pelissä Nadalin syötön ja vei erän 7–5. Thiem näytti herpaantuvan hetkeksi, ja kun Nadalin pikajuna pääsi vauhtiin, mikään ei enää pysäyttänyt sitä. Kolmannen erän aluksi Nadal voitti 17 ensimmäisestä pisteestä 16 ja vei erän pikavauhdilla 6–1.

Neljännen erän Nadal aloitti kahdella syötönmurrolla ja jyräsi 5–1-johtoon. Otteluvoiton Nadal ratkaisi omalla syöttövuorollaan.

Kaksikko kohtasi myös viime vuonna Ranskan avointen finaalissa ja tuolloinkin Nadal oli vahvempi.