Putin onnitteli venäläissotilaita: Avdijivkan valtaaminen oli tärkeä voitto

Venäjän presidentin Vladimir Putinin mukaan Ukrainan itäosassa sijaitsevan Avdijivkan kaupungin valtaaminen oli tärkeä voitto.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kertoi valtiollisille uutistoimistoille lauantaina, että Putin oli onnitellut Venäjän asevoimia ja sotilaita Avdijivkan valtaamisesta.

Ammuspulasta kärsivä ja taistelukentällä alakynteen jäänyt Ukraina kertoi lauantaina, että sen oli vetäydyttävä Avdijivkan kaupungista kokonaan.

Kaupunki ei ole strategisesti tärkeä, mutta sen valtaaminen on Venäjälle suurin symbolinen voitto sitten viime vuoden toukokuun. Tuolloin Venäjä valtasi kovien taistelujen jälkeen Bahmutin Itä-Ukrainassa.

Venäjän puolustusministeriö painotti omassa lausunnossaan Avdijivkan merkitystä Ukrainan asevoimille. Samalla lausunnossa sanottiin kaupungin valtaamisen siirtävän etulinjaa kauemmaksi Donetskin kaupungista, mikä taas heikentäisi ministeriön mukaan Ukrainan kykyä pommittaa Donetskia.

Avdijivkan teollisuuskaupunki sijaitsee Donetskin alueella itäisessä Ukrainassa. Donetsk on yksi neljästä ukrainalaisalueesta, jotka Venäjä väittää liittäneensä itseensä.

Lue myös:

    Uusimmat