Purran kommentit kasvattavat huolta sote-alalla: "Entisestään lisää turvattomuuden tunnetta"

Purran kommentit herättävät keskustelua sote-alalla – näin tunnelmista kertoo alalla työskentelevä Hunderra Assefa 9:35
Katso videolta koko haastattelu siitä, miltä Riikka Purran kommentit näyttäytyvät sote-alalla.

Valtiovarainministeri Riikka Purran kommentit ovat herättäneet riittämättömyyden tunnetta sote-alan työntekijöissä.

Sosiaali- ja terveysalan yhtiö Laatupäivystyksen toimitusjohtaja Hunderra Assefa kertoo, että useat heidän työntekijöistään ovat kuunnelleet kommentteja huolestuneena. 

– Musliminainen saattaa jo muutenkin monesti joutua joko fyysisen tai verbaalisen väkivallan uhan kohteeksi, ja tällainen käytös vain entisestään lisää turvattomuuden tunnetta. 

Monille on alkanut kehittyä jo tunne siitä, että mikään ei riittäisi saamaan päättäjien tukea ja arvostusta. 

– Nämä ihmiset eivät koe kuuluvansa tähän yhteiskuntaan, kun he saavat osakseen vain kritiikkiä, Assefa sanoo. 

– Täytyy kuitenkin muistaa, että nämä henkilöt työskentelevät meidän yhteiskuntamme kannalta erittäin tärkeässä roolissa, hän jatkaa. 

Puheista tekoihin

Sote alan työvoimapula ei ole ensimmäistä kertaa tapetilla eivätkä tällaiset kohut Assefan mukaan ainakaan paranna Suomen houkuttelevuutta kansainvälisillä markkinoilla.

– Tällainen suorastaan rasistinen puhe ei tule missään nimessä ainakaan lisäämään Suomen vetovoimaisuutta potentiaalisena työskentelymaana. 

Assefa vaatii Suomen päättäjiltä sekä kansalta konkreettisia tekoja, joilla kansainväliset työntekijät kokevat sopivansa tähän yhteiskuntaan.

– Jos linjataan, että hallituksella olisi nollatoleranssi rasismin suhteen, sen tulee näkyä myös teoissa.

– Meidän kaikkien tulee näyttää se, että täällä kaikilla on hyvä asua ja työskennellä riippumatta siitä, miten pukeutuu, hän summaa.

Riikka Purra kuvasi blogissaan vuonna 2019 musliminaisia "mustiksi säkeiksi". Blogitekstissä Purra kirjoittaa, että ”pääkaupunkiseudulla kävelee tunnistamattomia mustia säkkejä, jotka tunnistaa ihmisiksi vain siitä, että ne yleensä vetävät perässään pieniä ihmisiä”.

Lue myös:

    Uusimmat