Puhemies Jussi Halla-ahon päätös olla keskeyttämättä istuntotaukoa poiki kanteluja oikeuskanslerille

Näin Halla-aho vastaa opposition vaatimukseen eduskunnan istuntotauon keskeyttämisestä 3:29
Näin Halla-aho vastasi perjantaina MTV Uutisille opposition vaatimukseen eduskunnan istuntotauon keskeyttämisestä.

Eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahon päätös olla kutsumatta eduskuntaa koolle istuntotauon aikana ja muun muassa hänen vanhat blogitekstinsä ovat innoittaneet kanteluja valtioneuvoston oikeuskanslerille.

Eduskunnan puhemiehen päätös olla keskeyttämättä istuntotaukoa opposition pyynnöstä huolimatta halutaan ylimmän laillisuusvalvojan ratkaistavaksi. Asiasta on tehty kaksi kantelua oikeuskanslerille.

Oppositiopuolueiden puheenjohtajat lähestyivät puhemiestä sähköpostilla, jossa pyydettiin istuntotauon keskeyttämistä ja kutsumaan eduskunta koolle kuulemaan pääministerin ilmoitusta. 

Näkemykseni mukaan asia ei rinnastu kiireellisyydeltään ja yhteiskunnalliselta merkittävyydeltään niihin syihin, joiden vuoksi eduskunta on aiemmin kutsuttu koolle istuntotauon aikana, Halla-aho perusteli päätöstään tiedotteessa perjantaina. 

Kaikkiaan 20. kesäkuuta alkaen on tehty seitsemän kantelua, jotka koskevat Jussi Halla-ahoa. Muut kantelut käsittelevät esimerkiksi Halla-ahon vanhoja blogikirjoituksia. 

Hallituksen ministereistä on tehty yhteensä 22 eri kantelua 20. kesäkuuta alkaen. Kanteluita on tehty Petteri Orpon, Riikka Purran, Ville Tavion, Wille Rydmanin ja Mari Rantasen kelpoisuudesta ministeriksi. Oikeuskansleri on jo ratkaissut asiat ja todennut, ettei heidän nimittämiselleen ole ollut oikeudellista estettä. 

Oppositio moittii puhemies Jussi Halla-ahoa – näin tutkija arvioi tilannetta 13:34
Olisiko Halla-ahon pitänyt keskeyttää istuntotauko? Tutkija: "Harkintavaraa pitää käyttää"

Lue myös:

    Uusimmat