Pureeko autovalmistajien propaganda suomalaisiin? Tällaisia ajatuksia eri merkit herättävät: "Ovat näemmä onnistuneet"

Uudessa Dacia Sanderossa on nerokas kattotelineratkaisu 0:10
Suomalaisten mielestä "edullinen" kuvaa kaikkein parhaiten Daciaa. Edullisuus ei kuitenkaan tarkoita innovaatioiden puutetta, sillä katsopa vaikka miten nerokkaan kattotelineratkaisun Dacia iski uuteen Sanderoon!

Mikä on autoista tyylikkäin? Entä mikä arvostetuin? Suomalaisille annettiin tilaisuus yhdistää automerkkejä ja adjektiiveja toisiinsa. Tulokset kertovat siitä, että moni autovalmistaja on saanut viestinsä läpi juuri haluamallaan tavalla.

Makuasioista ei voi kiistellä, sanotaan. Väärin.

– Makuasioista voi aina kiistellä, kertoo vaihtoautoketju Kamuxin Suomen aluepäällikkö Tero Mänty yhtiön tiedotteessa.

Etenkin autot herättävät Männyn mukaan yllättävän paljon erilaisia tunteita.

Näin suomalaiset yhdistivät adjektiiveja ja automerkkejä

Kamux on selvittänyt Suomalaiset autokaupoilla -kyselytutkimuksellaan, millaisin adjektiivein suomalaiset kuvailevat eri automerkkejä. Adjektiivit oli etukäteen valikoituja, osallistujien tehtävänä oli yhdistää niihin eri automerkkejä.

Tulosten perusteella Audi on suomalaisten mielissä tyylikkäin automerkki, Mercedes-Benz puolestaan selvästi arvostetuin. Perheautoiksi taas soveltuvat suomalaisten mielestä parhaiten juurikin perhekeskeisyydellä markkinoiva Volvo, joka miellettiin myös turvallisimmaksi, sekä Suomen merkkiuskollisimmat asiakkaat hiuksenhienolla erolla omaava Toyota.

Mielikuvia edullisuudesta dominoi puolestaan romanialainen Dacia, jolla on hallussaan myös Suomen halvimman uuden auton titteli.

– Dacia on tullut markkinoille aggressiivisella hinnoittelulla ja riisutuilla malleilla. Tavoitteena on ollut luoda kuva edullisesta käyttöautosta, ja tässä he ovat näemmä onnistuneet. Hyvin perinteiset premium-automerkit taas mielletään automaattisesti kalliimpaan päähän, Mänty pohtii.

Luotettava-adjektiivin suomalaiset yhdistivät tiukimmin Toyotaan. Sen lisäksi, että Toyota tykkää viljellä sanaa itsekin, löytyy sille myös katetta, sillä ne erottuvat usein edukseen sekä kansainvälisissä luotettavuustutkimuksissa että Suomenkin katsastustilastoissa.

Tyylikkäimmät ja nopeimmat autot tulevat suomalaisten mielikuvissa Saksasta.

Luotettava

Toyota 22 %
Volvo 14 %
Mercedes-Benz 11 %

Turvallinen

Volvo 34 %
Mercedes-Benz 13 %
Toyota, Audi 9 %

Tyylikäs

Audi 20 %
BMW 13 %
Mercedes-Benz 12 %

Kallis

Mercedes-Benz 20 %
BMW 18 %
Porsche 14 %

Edullinen

Dacia 34 %
Kia 13 %
Fiat 12 %

Perheauto

Volvo 16 %
Toyota 14 %
Volkswagen 13 %

Nopea

Porsche 33 %
BMW 16 %
Jaguar 14 %

Vähäpäästöinen

Tesla 39 %
Toyota 10 %
Audi, Ford, MB, 4 %

Arvostettu

Mercedes-Benz 35 %
Audi 14 %
BMW 9 %

Moderni

Tesla 25 %
Audi 13 %
BMW 9 %

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat