Mainos

Pukeudu pinkkiin tai elvytä kasarivaatteesi – poimi parhaat palat kevään muodista!

Röyhelöitä, kimmellystä ja olkatoppauksia. Raikkaan pinkin eri sävyjä korallista kirkkaaseen aniliiniin. Selkeitä, mustavalkoisia kuoseja ja vaikuttavaa tummansinistä. Tulevan kevään muodilla on tarjota jokaiselle jotakin.


Tyylikonsultti Leena Sarvi, SOK:n pukeutumisen ja urheiluvaatteiden valikoimajohtaja Päivi Hole ja Stockmannin miesten ja naisten muodin valikoimapäällikkö Iiro Kourujärvi kertoivat MTV:n haastattelussa, millaisia muoti-ilmiöitä kevät 2017 tuo tullessaan.

Kevät tuo mukanaan värejä

Kevään 2017 muoti on täynnä elementtejä, jotka moni muistaa vuosien takaa. Jo pienillä hankinnoilla ja omien, jo olemassa olevien vaatteiden tuunauksella omaan vaatekaappiin voi tuoda keväisiä trendejä – omalle tyylille uskollisesti. Sarvi kannustaa pitenevien päivien myötä panostamaan pukeutumisessa etenkin väreihin.

– Suosittelen heittäytymään keväällä vähän oman mukavuusalueen ulkopuolelle ainakin värien suhteen. Jos ei uskalla ihan kiireestä kantapäähän värejä käyttää, niin suosittelen kevään myötä kokeilemaan niitä pieninä annospaloina, tuomaan aksenttia asukokonaisuuteen. Kun esimerkiksi värikkään huivin tuo lähelle kasvoja, tulee sellainen tunne, että valot ovat syttyneet ihmisen kasvoille, Sarvi kertoo MTV:n haastattelussa.”Jos ostaisin itse tänä keväänä vain yhden uuden vaatekappaleen, niin ostaisin jonkun takkimekon tai tunikan. Valitsisin todennäköisesti värikkään vaatekappaleen ja harkitsisin vakavasti kaikkein trendikkäintä, pinkkiä väriä.”

– Leena Sarvi, tyylikonsultti


”Yksinkertaiset muoviset suihkusandaalit ovat kevään ehdoton ykkönen.”

– Päivi Hole, SOK:n pukeutumisen ja urheiluvaatteiden valikoimajohtaja


”Naisellinen kukkamekko pohjepituudella on kevään selkeä must-have tuote!”

– Iiro Kourujärvi, Stockmannin miesten ja naisten muodin valikoimapäällikkö


Pinkki tulee – oletko valmis?

Yksi kevään trendikkäimmistä väreistä on pinkki, joka saapuu kauppojen vaaterekkeihin entistä useammassa sävyssä. Omien mieltymysten mukaan pinkin sävyistä voi valita itselleen kaikkein sopivimman version pehmeämmästä korallista, perinteisestä pinkistä tai intensiivisestä marjapuuronpunaisesta.

– Pian on tarjolla erityisen paljon viileän pinkkejä värejä. Pinkki on kevään muodissa kaiken kaikkiaan vahvasti esillä kaikkine sävyineen haaleasta pinkistä kaikkein voimakkaimpiin versioihin, Sarvi toteaa.


– Keväällä Prismoissa on tarjolla paljon etenkin korallin ja perinteisen, voimakkaan pinkin sävyjä, SOK:n pukeutumisen valikoimajohtaja Päivi Hole kertoo

Asiantuntija suosittelee kokeilemaan rohkeasti pinkkiä väriä, vaikka se ei olisikaan tähän mennessä ollut oman vaatekaapin vakiovieras. Työ tyylikonsulttina suomalaisten parissa on opettanut Sarvelle sen, kuinka hyvin raikkaat vaaleanpunaiset sävyt korostavat suomalaista, erityisen vaaleaa ihoa. Sen sijaan, että kalpeaa ihoa peiteltäisiin, voi sen parhaita puolia korostaa valitsemalla kasvojen läheisyyteen vaaleanpunaisen intensiivisiä sävyjä.

Seuraatko muotia?

Seuraatko muotia?

 • Kyllä

  71.00%

 • En

  29.00%


– Moni pelkää vaaleanpunaista turhaan ja tuskailee samalla kalpeiden kasvojensa kanssa. Kun kokeilee yhdistää asuun pinkin paidan tai huivin, voi yllättää itsensä positiivisesti ja huomata, kuinka upeasti vaaleanpunaisen eri sävyt istuvat vaalean ihon rinnalle, Sarvi toteaa.

Kun kyse on väreistä, on yksi suomalaisille ylitse muiden: beige on yksi pohjoisen kansamme ehdottomista suosikkiväreistä. Pinkin värin aseman voimistuminen trendikkäiden värisävyjen eturintamassa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon silloinkin, jos oman väripaletin sävyt ovat perinteiseen suomalaiseen tapaan tähän saakka olleet erityisen maltillisia.

Maanläheisissä väreissä viihtyvänkin kannattaa antaa pinkille tulevana keväänä mahdollisuus, sillä suomalaisten rakastama beige ja raikas pinkki muodostavat asukokonaisuuksissa saumattoman kokonaisuuden. Beige ja pinkki muodostavat yhdessä harmonisen liiton, jossa kumpikin korostaa toisensa parhaita puolia.

– Beige rakastaa pinkin eri sävyjä! Suosittelenkin yhdistämään niiden rakkaiden, beigejen vaatekappaleiden kanssa nimenomaan pinkkiä. Nämä kaksi väriä muodostavat modernin kokonaisuuden, joka sopii erityisen hyvin suomalaisille, Sarvi vinkkaa.


80-luku

Kasarimuoti palaa maltillisena

Usein sanotaan, että muoti kulkee sykleissä ja eri trendit palaavat muotiin kerta toisensa jälkeen. Tämä ilmiö on nähtävissä tulevana keväänä näyttäviä yksityiskohtia pursuilevien, rohkeiden "kasarivaatteiden" saralla. Mikäli 1980-luvulla tutuksi tulleista trendeistä on jäänyt pitkäaikaisia muotitraumoja, kannattaa tulevana keväänä varautua useampaan shokkiin.

– Kukaan ei voi välttyä huomaamasta sitä, että että kasari vaikuttaa ihan hirveästi tulevaan sesonkiin, Sarvi kertoo.

Aika tekee tehtävänsä muoti-ilmiöille, ja muotisuunnittelijoiden mielikuvitus on koetuksella, kun palaaviin muoti-ilmiöihin halutaan aina tuoda myös jotain uutta – sitä ajanmukaista maustetta.

– Kasarimuoti tulee takaisin keväällä 2017 maltillisempana, mutta kuitenkin ihan selkeänä ilmiönä, Sarvi toteaa.

Mistä 1980-luvun muoti muistettaisiin paremmin kuin pulleista olkatoppauksista? Tulevana keväänä päällystakkien alta alkaa paljastua hieman entistä pulleampia olkatoppauksia, kun aikansa kenties huomiota herättävin muoti-ilmiö on tekemässä maltillista paluuta. 2000-luvun naurunaihe on toisten kauhuksi ja toisten iloksi muuttumassa vähitellen huipputrendikkääksi ilmiöksi.

– Moni muistaa kulkeneensa 1980-luvulla vakavalla naamalla jumalattomissa olkatoppauksissa, ja tälle on sittemmin naureskeltu. Moni katselee vieläkin vanhoja valokuvia ja miettii, kuinka me pystyimme niin kamalissa retkuissa kulkemaan. Nyt niiden on aika palata katukuvaan – kylläkin maltillisemmassa muodossa, Sarvi hymyilee.

Vaikka asu kaipaisi jotain piristystä, kasarimuodin kuuluisaa discotunnelmaa henkivät kimmeltävät kultaiset, hopeiset ja pronssiset lamee-vaatteet eivät ole vuosikymmeniin olleet varteenotettavia vaihtoehtoja arkiasun raikastukseksi. Pian tämä tulee kuitenkin muuttumaan. Rohkeammat muodista kiinnostuneet pukeutujat voivat jo varautua siihen, että kiillettä ja kimallusta voi lisätä asukokonaisuuksiin keväällä roppakaupalla – vaikkei olisikaan suuntaamassa yökerhoon.

Erilaiset lamee-kankaasta valmistetut kimmeltävät vaatekappaleet tekevät kevään myötä voimakasta paluuta trendien joukkoon. Mikäli vaatekaapin uumenista löytyy vielä kimmeltäviä kasarimuistoja, tyylikonsultti suosittelee yhdistämään tuttuun ja turvalliseen asukokonaisuuteen kimmeltäviä yksityiskohtia vuosien takaa.

– Jos kaappien perukoilta löytyy kulta- tai hopea-lameeta, niin ei muuta kuin 1980-luvun discomuoti tyylikkäästi esiin! Myös erilaiset röyhelöt ovat tulevana keväänä trendikkäitä, ja niitäkin kannattaa etsiä rohkeasti kaappien sopukoista, Sarvi kannustaa.

Kasarimuoti on vahvasti esillä tulevana keväänä myös kenkämuodissa.

– Hapsuja, tupsuja, kukkia ja metallihohtomateriaaleja näkyy keväällä yhdistettyinä erilaisiin kenkätyyppeihin, Hole kertoo.

Kukkamekko

Kukkamekot tekevät näyttävän paluun

Viime vuosina erilaiset kukkamekot ovat tehneet vähitellen paluuta keväiseen ja kesäiseen katukuvaan. Tulevana keväänä kukkamekot ovat entistä trendikkäämpiä. Pukeutumisen asiantuntija suositteleekin tekemään tutkimusmatkan omaan vaatekaappiin, mikäli kukkamekot ovat aikoinaan kuuluneet ovat tyylin kulmakiviin.

– Kukkakuosi tulee näkymään todella vahvana kevään muodissa. Jos kaapista sattuu löytymään kukkamekko menneiltä vuosikymmeniltä, se kannattaa ottaa jälleen käyttöön, Sarvi suosittelee.

– Prismoissa on keväällä tarjolla paljon vaatteita – ja etenkin treenivaatteita – joissa näkyy tropiikin värejä ja kukkakuosia. Värikkäät ja raikkaat trikootuotteet näkyvät vahvasti valikoimassamme, Hole kertoo.

Tummasta tyylistä ei tarvitse luopua

Keväällä 2017 on muotia rakastaa mustaa. Tummaa tyyliä rakastavan ei kuitenkaan kannata sanoa "ei" kaikille väreille, sillä tutun turvavärin rinnalle on pian trendikästä tuoda toistakin väriä – ilman, että pettää omaa, tummanpuhuvaa tyyliään.

Mikäli musta väri kuuluu omiin ykkössuosikkeihin, kannattaa kokeilla maltillisen trendivärin, tummansinisen, lisäämistä oman vaatekaapin väripalettiin. Jo muutamalla tummansinisellä vaatekappaleella mustanpuhuviin asukokonaisuuksiin voi tuoda trendikkään tuulahduksen ilman, että omassa tyylissä tarvitsee tehdä täyskäännöstä.

– Ennen pidettiin ihan kiellettynä yhdistelmänä sinisen ja mustan liittoa, mutta nyt tuosta yhdistelmästä tulee muodikas. Kaikkein trendikkäin sinisen sävy on tulevana keväänä tumma navy-sininen. Siitä tulee mustan todella kova haastaja, Sarvi kertoo.

Vaikka tummansinisen ja mustan yhdistelmä ei kuulostaisi vakuuttavalta, voi tumma yhdistelmä yllättää toimivuudellaan. Tyylikonsultti suositteleekin lämpimästi kokeilemaan yhtä kevään trendikkäimmistä väriyhdistelmistä.

– Sinisen ja mustan yhdistelmä näyttää yllättävän hyvältä, Sarvi toteaa.

Erilaisista vaatemateriaaleista denim on kenties parhaiten säilyttänyt asemansa pysyttelemällä vuosikymmenestä toiseen muodin aallonharjalla. Tuleva kevät ei tee farkkujen suhteen poikkeusta ja vaatekaupoissa on varauduttu siihen, että farkkujen rooli suomalaisten luottovaatteena on ja pysyy.

– Farkuissa näkyy tulevana keväänä  paljon erilaisia suuntauksia, mutta yksi on ja pysyy: Naisten farkuissa korkea vyötärölinja on yhä hyvin suosittu, Hole kertoo.

MustaValko

Valitse trendien joukosta omat suosikkisi

SOK:n Hole kertoo, että suomalaiset harkitsevat vaateostoksiaan tarkemmin kuin useissa muissa Euroopan maissa. Keliolosuhteiden puolesta vaihtelevien vuodenaikojen vuoksi Suomessa on otettava muodin saralla huomioon myös vaatteiden käytännöllisyys.

– Suomalaiset ovat aika käytännöllisiä pukeutujia. Me olemme harvemmin sellaisissa muodin ensimmäisissä aalloissa mukana. Olemme muodin saralla muita eurooppalaisia astetta rauhallisempia kaikilla tavoilla, Hole toteaa.

Sama ilmiö on nähtävissä myös Stockmann-myymälöissä ympäri Suomea.

– Suomalainen kuluttaja on aina myös järkevä, joten monikäyttöisyyttä arvostetaan tuotteissa erityisen paljon, Stockmannin Kourujärvi kertoo.

Trendit vaihtelevat jatkuvasti, ja on hyvä pitää mielessä, ettei muodikkuus tai tyylikkyys merkitse koko vaatekaapin uusimista aina vuodenajan vaihtuessa. Muodikkaan twistin oman vaatekaapin sisältöön voi saada aikaan jo muutaman uuden vaatekappaleen avulla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.