Mainos

Poliisi: Yksi maratoniskuista epäilty kuollut, toinen karkuteillä

Yhdysvaltalaismedian tietojen mukaan toinen Bostonin maratonpommituksesta epäilty on kuollut. Asiasta kertoo Bostonin poliisi ainakin televisiokanava NBC:n ja Bostonin paikallisen WCVB:n mukaan.

Toinen epäillyistä on kanavan mukaan yhä karkuteillä Bostonin esikaupunkialueella. Poliisi varoittaa, että epäilty on aseistettu ja erittäin vaarallinen. Bostonin poliisiradiossa epäillään, että miehellä on mukanaan räjähteitä, eikä häntä kannata lähestyä.

Epäiltyä etsitään yhä laajemmalta alueelta Watertownin ympäristöstä. Poliisi etsii parhaillaan miestä tarkastamalla taloja ovelta ovelle. Poliisi kehottaa ihmisiä pysyttelemään sisällä.

– Epäilty on terroristi, joka tuli tänne tappamaan ihmisiä, Ed Davis Bostonin poliisista kertoi tv-konserni ABC:n paikalliskanava WCVB:lle.

WCVB:n haastatteleman piirisyyttäjän mukaan toinen epäillyistä kuoli sairaalassa. Hän haavoittui kuolettavasti epäiltyjen ja poliisien välisessä tulitaistelussa.

Poliisilla on ollut Bostonissa valtava poliisioperaatio yöllä ja aamulla Suomen aikaa. Paikalla ovat sekä poliisin Swat-erikoisjoukot ja liittovaltion poliisi FBI.

Poliisi kuoli MIT-yliopistolla

Aiemmin yöllä Suomen aikaa Bostonin Massachusetts Institute of Technology -yliopistossa.(MIT) kampusalueen poliisi sai surmansa ampumisen jälkeen.

Boston Globe -lehti kertoi aiemmin viranomaislähteeseen nojaten, että toinen maratonpommituksesta epäillyistä on saatu kiinni.

Silminnäkijähavaintojen mukaan myuös Watertownissa on ammuttu, ja poliisin mukaan ainakin yksi poliisi olisi haavoittuneen vakavasti. WCVB:n toimittaja kertoi poliisin sanoneen, että Watertownin alue on täynnä räjähteitä. Epäiltyjen kerrotaan heittäneen putkipommin kaltaisia räjähteitä kadulle.

Poliisi on varoittanut Watertownin asukkaita pysymään sisällä kodeissa. Poliisi etsii epäiltyä tiheällä kammalla katu ja asunto kerrallaan.

Maanantaina Bostonin maratonin aikana sai kahdessa räjähdyksessä surmansa kolme ihmistä. Yli 170 haavoittui.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.