Mainos

Pikkutytön kaatumisella vakavat seuraukset – naarmuuntunut polvi johti avosydänleikkaukseen

Elinikäisiä vammoja saaneen pikkutytön vanhemmat haluavat muistuttaa oikeanlaisen ensiavun tärkeydestä. 

Sitä tapahtuu aivan koko ajan, nimittäin leikkipuistossa kaatumista. Yleensä lasten naarmut paranevat nopeasti, mutta kolmevuotiaan Abbi Hollandin kohdalla kävi toisin. Viattomalta tuntunut polven naarmu aiheutti vakavia oireita, jotka veivät pikkutytön lopulta leikkauspöydälle. Tytön tulevaisuudesta ei vielä osata antaa tarkkaa arviota.

Mahdollisuus aivovaurioon oli olemassa

Kun englantilainen Abbi kaatui päiväkodin leikkipuistossa, tytön naarmuuntunut polvi puhdistettiin desinfiointiaineen sijaan märällä paperilla. Tällä valinnalla oli kohtalokkaat seuraukset. 

Myöhemmin yöllä tytölle nousi korkea, 43 asteen kuume, ja tytön vanhemmat kiidättivät lapsen sairaalaan. Sairaalaan päästyään tyttö ei poistunut sieltä seuraavaan neljään kuukauteen. Sairaalassa tyttö taisteli sitkeästi infektiota vastaan, vaikka mitkään lääkäreiden määräämät antibiootit eivät tuntuneet tehoavan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka tyttö saatiin kuin saatiinkin lopulta kuntoon, taistelu ei ollut vielä ohitse. Neljä vuotta myöhemmin lääkärit kertoivat, että pelastaakseen tytön hengen heidän täytyi suorittaa vaativa leikkaus. Infektio oli vahingoittanut tytön sydäntä ja saanut aorttaläpän vuotamaan. Leikkaus oli ainoa vaihtoehto.   

– Kun sinulle kerrotaan, että pikkutyttösi sydän tullaan pysäyttämään, eikä ole takeita siitä, että se saataisiin takaisin käyntiin, on se pelottavaa. Sitten vielä se, että aivovaurion riski on mahdollinen, tytön isä Dave kertoo Manchester Evening Newsille.

Pieni asia voi pelastaa hengen

Viime kuussa seitsemänvuotiaalle Abbille suoritettiin avosydänleikkaus. Vaikka leikkaus onnistui hyvin, tyttö joutuu syömään lääkkeitä koko loppuelämänsä ajan. Lääkärit arvioivat, että vaikka leikkaus onnistui täydellisesti, tämä leikkaus ei tule jäämään tytön viimeiseksi.

Toisin kuin voisi luulla, vanhemmat eivät syytä tapahtuneesta päiväkodin henkilökunnan toimintaa. Syytösten sijaan he haluavat muistuttaa kaikkia oikeanlaisen ensiavun tärkeydestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– On silmiä avaavaa, että jokin niin pieni ja yksinkertainen voi muuttaa elämän täysin, isä kertoo.

Haava tulisi puhdistaa huolellisesti puhtain käsin niin juoksevalla vedellä kuin desinfiointiaineellakin ja suojata lopuksi huolellisesti. 

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.