Mainos

Pidä huolta kunnostasi – vain kaksi teholiikettä riittää!

Itsensä kunnossa pitäminen ei ole vaikeaa – kaksi tehokasta liikettä riittävät hyvin.

Kaikki liikunta on hyväksi: oli se sitten lenkkeilyä tai vaikkapa hittipeli Pokémon Go’n pelaamista. Tärkeintä on vain lähteä liikkeelle.

Vaikka pienikin määrä liikuntaa on jo huomattavasti parempi kuin täysi liikkumattomuus, voi treeniin saada lisäpuhtia helposti kahdella teholiikkeellä.

Lääkäri ja tutkija Michael Joyner vinkkaa Tech Insiderille, että burpee eli yleisliike sekä hyppynarulla hyppiminen ovat loistavia liikkeitä pitämään koko kropan tikissä. Lisätehoa saa esimerkiksi hyppynarulla, jossa on lisäpainot.

Helppoa, mutta supertehokasta!

Keho alkaa vanheta nopeasti jo parikymppisenä. Esimerkiksi maratoonarit ovat nopeimmillaan 28-vuotiaina ja keho voimakkaimmillaan 25-vuotiaana. Luonnollisesti treenaaminen ylläpitää kuntoa.

Vanhetessa kunnosta täytyykin pitää erityistä huolta. Lihasmassan huvetessa ainoa keino ylläpitää kuntoa on kerätä sitä hiljalleen lisää. Kaksi teholiikettä pitävät yllä niin lihaskestävyyttä kuin voimaa.

Näitä kahta liikettä vuorottelemalla saa aikaan tehotreenin, johon ei kulu edes paljon aikaa – liikkeet ovat nimittäin rankkoja!

Kehitystä tapahtuu silloin, kun kehoa vie äärirajoilleen. Tästä syystä näitä liikkeitä vaihtelemalla ja tehoja laskemalla ja nostamalla eri päivinä saa aikaan hyvän treenin.

Yleisliike alkaa pystyasennosta, josta mennään ensin niin kyykkyyn, että kämmenet saa lattiaan. Tästä jaloilla hypätään taaksepäin lankkuasentoon. Lankusta tehdään yksi punnerrus. Seuraavaksi jaloilla hypätään takaisin kyykkyasentoon ja hypätään ylös kädet kohti kattoa kurkottaen.


Miss Helsinki -finalisti ja Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Mailis Penttilä ohjeistaa yleisten treeniliikkeiden tekoon:

2:50

1:31

1:46

1:59


Lähde: Tech Insider

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.