Pian suljettavan Google+:n julkaisujen säilömiseksi tehdään työtä

Pian suljettavan Google+:n julkaisuja pyritään säilömään myöhemnpää tarkastelua varten. Internet Archive kertoo projektistaan Redditin keskustelupalstoilla.

Google kertoi aiemmin vaihtelevasti menestyneen Google+-palvelunsa sulkeutuvan huhtikuussa. Nyt Internet Archive on ilmoittanut pyrkivänsä tallentamaan kaikki julkiset julkaisut myöhempää tarkastelua varten. Tavoitteena on tallentaa jok’ikinen julkinen julkaisu, mutta yksityisiä, piilotettuja tai poistettuja julkaisuja ei luonnollisesti kyetä säilömään.

Internet Archive pyytääkin Google+:n käyttäjiä merkitsemään julkaisunsa julkisiksi tai vaihtoehtoisesti poistamaan käyttäjätilinsä sen mukaan, haluaako omat julkaisunsa osaksi laajaa arkistoa.

Julkaisut tallennetaan kokonaisuudessaan, mutta rajoituksiakin on. Ensinnäkin Internet Archiven teknologialla on 500 kommentin julkaisukohtainen raja, joten pisimmät keskustelut eivät välttämättä tallennu kokonaisuudessaan. Lisäksi kuvien ja videoiden resoluutio alenee suhteellisen merkittävästi alkuperäisestä.

Julkaisujen säilöminen on nyt käynnissä ja se pyritään saamaan loppuun ennen kuin Google+ lopullisesti suljetaan 2. huhtikuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja