Pesethän tämän huoneen viikoittain? Pöpöt leviävät helposti

Pesutilat kaipaavat puhdistusta vähintään kerran viikossa.

Suihku- ja wc-tilat on syytä puhdistaa joka viikko. Puhdistusaineeksi sopivat käsiastianpesuaine ja yleispuhdistusaine. Wc-altaan pesuun voit joskus käyttää myös vahvempia wc-puhdistusaineita.

Varaa eri pesukohteille omat, eriväriset siivousliinat. Muovi- ja emalipinnat eivät kestä hankaavia aineita, voimakkaita happamia tai emäksisiä aineita eikä pyykin liotusta. Amme on usein emalia.

Usein kylpyhuoneesta löytyy kaakelia, jonka puhdistus sujuu nopeasti, kun ylläpidät yleispuhtautta säännöllisesti. Imuroi tai lakaise laatoilta ensin irtolika, jonka jälkeen voit siirtyä itse puhdistukseen.

Jos kaakeleiden edellisestä puhdistamisesta on jo aikaa ja kaakelien alareunat alkavat värjääntyä, on syytä puhdistaa laatat perusteellisemmin. Käytä tällöin kaakeleille soveltuvaa puhdistusainetta ja tarvittavia suojavälineitä, kuten suojakäsineitä emäksisten pesuaineiden kanssa.

Kostuta laatat ennen puhdistusta, sillä saumat voivat alkaa rappeutua, mikäli vahvasti emäksistä pesuainetta joutuu kuiviin saumoihin. Noudata tarkoin pesuaineen annostelu- ja laimennusohjeita. Puhdista laatat esimerkiksi juuriharjalla.

Mikäli kaakeleissa on kalkkitahroja, vaativat ne usein happaman pesuaineen irrotakseen.

Sampoo- ja rasvatahrat saat pois tiskiaineesta ja lämpimästä vedestä tehdyllä seoksella. Anna pesuaineen vaikuttaa noin kymmenen minuuttia ennen huuhtelua. 

Lähteet: siivous.info, martat.fi

Lue myös:

    Uusimmat