Peniksistä löytyi mikromuovia – syy erektiohäiriöille?

Tutkijat varoittavat pulloveden ja muoviin pakattujen eväiden kulutuksesta. Mikromuovia löytyi nyt ensimmäistä kertaa peniksistä ja se voi olla syy erektiohäiriöihin, kertoo tuore tutkimus.

Tutkijat ovat löytäneet ensimmäistä kertaa mikromuovia peniksistä.

Kaikkiaan seitsemää erilaista mikromuovia löytyi neljän miehen näytteistä. Kudosnäytteet oli kerätty Miamin yliopiston sairaalassa viideltä miespotilaalta, jotka olivat penisimplanttileikkauksessa elo-syyskuussa 2023 erektiohäiriön vuoksi, kertoo CNN.

Näytteistä löytyi eniten polyeteenitereftalaattia (PET) ja polypropeenia (PP).

Todisteita siitä, että yksittäisiä mikromuovihiukkasia pääsee tunkeutumaan soluihin ja kudoksiin, saadaan koko ajan lisää tutkimuksista ympäri maailmaa.

IJIR: Your Sexual Medicine Journal -alustalla julkaistun tuoreen tutkimuksen pääkirjoittaja, lisääntymisurologian asiantuntija, Ranjith Ramasamy kertoo, ettei ole lainkaan yllättynyt siitä, että peniksistä löytyi mikromuovia, sillä peniksessä on sydämen tapaan paljon verisuonia.

Syyllinen erektiohäiriöihin?

Seuraavaksi tutkijoiden pitää selvittää, ovatko mikromuovit yhteydessä eri sairauksiin, kuten erektiohäiriöön.

Ramasay kertoo, että lisätutkimusta tarvitaan, jotta saadaan selville, onko olemassa jokin tietty mikromuovipitoisuus, jonka ylittyessä mikromuovit alkavat aiheuttaa sairauksia.

Lisäksi tutkijoita kiinnostaa, millaiset mikromuovit sairauksia aiheuttavat, kertoo CNN.

Meidän on oltava tietoisia pullotetun veden ja muoviin pakattujen ruokien kuluttamisesta ja rajoittaa niiden käyttöä, kunnes saadaan lisää tutkimustietoa niiden tasojen tunnistamiseksi, jotka aiheuttavat sairauksia, Ramasay huomauttaa.

Aiemmissa tutkimuksissa on esimerkiksi selvinnyt, että litra pullovettä sisältää keskimäärin 240 000 muovihiukkasta. Näin ollen puolen litran pullo sisältäisi noin 120 000 muovihiukkasta, kertoo CNN.

Lue myös:

    Uusimmat