Pelaajayhdistykseltä vakava muistutus päähän kohdistuneista taklauksista

Jääkiekon pelaajayhdistys (Suomen Jääkiekkoilijat ry) muistuttaa jäsenkirjeessään päähän kohdistuneiden taklausten vakavuudesta.

SM-liiga ja pelaajayhdistys ovat aiemmin sopineet, että liigassa noudatetaan tästä kaudesta alkaen kovennettua rankaisulinjaa päähän kohdistuneissa taklauksissa. Pelaajayhdistys kertoo, että asiasta on informoitu pelaajia muun muassa seurakierroksilla.

Pelaajayhdistys tuo niin ikään esiin, että kovennetusta rankaisulinjasta on kerrottu viime aikoina lukuisissa uutisissa.

– Yllä olevasta huolimatta haluamme vielä muistuttaa jokaiselle pelaajalle, että kukin (taklaaja ja myös taklattava) toiminnassaan kiinnittäisi jatkossa erityistä huomiota siihen, että estettäisiin päähän kohdistuneet taklaukset, pelaajayhdistys korostaa muusta tekstistä eroavalla punaisella värillä.

– Lopuksi haluamme vielä todeta, että olemme jo niillä rajoilla, että jääkiekkoilu Suomessa saa pysyvän tahran kilpeensä, puhumattakaan niistä elinikäisestä terveydellisistä vaikutuksista, jotka päähän taklattu voi kohdata, pelaajayhdistys kirjoittaa.

Muistutukseksi nimetyn jäsenkirjeen ovat allekirjoittaneet pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo, toiminnanjohtaja Jarmo Saarela ja yhteyspäällikkö Iiro Järvi.

Tausta

SM-liigassa on jo kauden ensimetreillä jaettu kaksi pelikieltoa päähän kohdistuneista taklauksista: SaiPan Cody Kunykille viiden ottelun ja Kärppien Jari Sailiolle kolmen ottelun panna. Lisäksi SM-liiga ilmoitti tänään asettaneensa Ässien Matti Lambergin taklauksen kurinpitokäsittelyyn.

Lamberg taklasi keskiviikkona toisessa erässä kovalla vauhdilla Jukurien Valtteri Hietasta suoraan päähän.

Lue myös:

    Uusimmat