Pekoni ja kahvi ovat pitkän iän salaisuus – nämä "vanhukset" todistavat sen

Pekonin syöminen ja kahvin juominen voi todistetusti pidentää ikää – ainakin jos satut olemaan kehräävä karvapallero.

Ihmiset ovat vuosituhansia etsineet nuoruuden lähdettä ja poppaskonsteja pitkään ikään. Vastauksia on etsitty muun muassa erilaisista ruokavalioista: osa tutkijoista vannoo terveellisen Välimeren ruokavalion nimeen, toiset hehkuttavat japanilaisia antimia. Mutta entä jos pitkän iän salaisuus piilee sittenkin herkuissa, kuten pekonissa ja kahvissa? Tämä näyttäisi pitävän paikkansa ainakin, jos kyseessä on kissa.

Maailman vanhin kissa söi pekonia ja joi kahvia

Guinnesin ennätyskirjan mukaan kaikkien aikojen vanhimmaksi elänyt kissa oli Texasin Austinissa kissanpäiviään viettänyt Creme Puff. Creme Puff ehti kunnioitettavaan 38 vuoden ja 3 päivän ikään, kunnes menehtyi vuonna 2005. Tämä katti ei suinkaan elänyt pelkällä Sheballa ja kissanmintulla, vaan sai päivittäin nautiskella hieman erikoisemmista herkuista. Kissan omistaja Jake Perry juotti Creme Puffille joka aamu kahvia ja tarjosi kisulle muun muassa pekonia, munia, parsaa ja parsakaalia.

Mistä voimme sitten olla varmoja, että juuri tämä erikoinen ruokavalio siivitti Creme Puffin kunnioitettavaan 38 vuoden ikään? Ruokavaliolla täytyi olla todella merkitystä, sillä Perryn edellinen kissa Grandpa Rex Allen eli 34-vuotiaaksi. Hänellä oli sama ruokavalio kuin Creme Puffilla.

Nyt siis äkkiä pekonia lautaselle ja kahvia mukiin – jos ei itsellesi, niin ainakin kissallesi!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat