Pauli Hanhiniemi: Ei kiinnostusta päivätyöhön

Kolmas Nainen tekee tänä syksynä paluun keikkalavoille uuden levyn myötä.

Muusikko Pauli Hanhiniemi iloitsi viime torstaina levy-yhtiö Universal Musicin Oktoberfesteillä legendaarisen Kolmas Nainen -yhtyeensä paluuta keikkalavoille. Yhtye julkaisee lokakuun lopussa uuden levyn samalla kokoonpanolla, jolla se aloitii yli 30 vuotta sitten.

– Bändin miehitys vakiintui vuonna 1982, ja kaikki samat kundit ovat yhä mukana. Ihan heti en keksi kovin montaa bändiä, jossa olisi pysynyt alkuperäiskokoonpano pidempään. 22-Pistepirkko taitaa olla ainoa, se perustetiin 1980, Hanhiniemi miettii.

Vuonna 1994 Kolmas Nainen tosin jäi tauolle 15 vuodeksi ja teki tuona aikana vain yhteensä 15 keikkaa. Pitkän tauon jälkeen vuonna 2009 yhtyeen jäsenet kokoontuivat jälleen yhteen ja julkaisivat Sydänääniä-albumin huomattuaan, että nauttivat jälleen musiikin tekemisestä yhdessä.

Hanhiniemi uskoo pitkään jatkuneen yhteistyön perustuvan vankkaan ystävyyteen yhtyeen jäsenten välillä.

– Olimme juuri sopivan nuoria, kun tutustuimme toisiimme. Sellaiset ystävyyssuhteet eivät unohdu, vaan meille on kehittynyt voimakas side. Vuosien aikana olemme ehtineet kerätä aika paljon elämänkokemusta ja jokaisella on oma erikoisalansa, josta tietää paljon. Olemme aikamoinen porukka nykyään, hän selittää.

Tänä syksynä Kolmas Nainen keikkailee jonkin verran, mutta sen jälkeen luvassa on luultavasti jälleen hiljaisempaa eloa.

– Muilla kundeilla on kuitenkin omat päivätyönsä, elleivät he sitten innostu ottamaan lopareita. Kokopäiväinen rock-elämä ei pidemmän päälle heille passaa. Itselleni passaa kyllä, enkä olekaan kiinnostunut hankkimaan toista ammattia, Hanhiniemi nauraa.

Lue myös:

    Uusimmat