Pariskunnan auto putosi kanjoniin Kaliforniassa – teknologiasta löytyi yllättävä apu

Viisi vinkkiä kännykkävahinkojen välttämiseksi 0:32
KATSO MYÖS VIDEO: Viisi vinkkiä kännykkävahinkojen välttämiseksi!

Auto-onnettomuuteen joutuneen pariskunnan etsintä helpottui huomattavasti naisen uuden puhelimen ansiosta.

Amerikkalainen Cloe Fields oli poikaystävänsä Christian Zeladan kanssa joulukuussa maisema-ajelulla Kalifornian Angeles National Forest -metsäalueen läpi kulkevalla valtatiellä. Kello oli noin kaksi iltapäivällä, kun he joutuivat onnettomuuteen.

Insider kertoo, että pelastusoperaatiota helpotti merkittävästi Cloen uuden puhelimen ominaisuus, josta hänellä ei ollut aavistustakaan.

Onnettomuus tutulla reitillä

Cloe kertoo, että luonnonpuisto sijaitsee lähellä heidän kotiaan. He ovat käyneet siellä ajelemassa useasti ennenkin. Insider kertoo, että tiessä on hyvin paljon mutkia.

– Tykkäämme tosi paljon ajella siellä. Se on kaunista seutua, etenkin sateen jälkeen, hän sanoo Insiderille.

Tutulla reitillä sattui tällä kertaa yllättävä onnettomuus. Kaikki alkoi siitä, kun valtatien puolivälin tienoilla heidän taakseen porhaltanut auto alkoi tööttäillä sen merkiksi, että ohi pitäisi päästä.

Pariskunta ajoi sivummalle ja takana ollut auto kiihdytti ohi. Cloen ja Christianin auto suistui jyrkänteen reunalta alas ja päätyi ylösalaisin kanjonin pohjalle.

Suunniltaan pelästyneet Chloe ja Christian jäivät kymmenien metrien pudotuksesta henkiin ja saivat suhteellisen lieviä vammoja. Heidän onnistui irrottaa turvavyönsä ja ryömiä ylösalaisin päätyneestä autosta pois. 

Puhelimessa ei ollut kenttää

Pariskunta etsi puhelimiaan autostaan. Sieltä niitä ei löytynyt, mutta Christian löysi Cloen iPhonen noin yhdeksän metrin päästä rinteestä. Luuri oli ottanut melkoisesti osumaa eikä siinä ollut kenttää.

– Kaikki tuolla seudulla ajavat tietävät, ettei siellä ei ole kenttää. Se on niin kaukana kaikesta, sanoo Cloe.

Puhelimeen ilmestyi kuitenkin ilmoitus, jonka mukaan törmäys oli havaittu ja hätäkeskukseen otettu yhteys. Pariskunta pystyi ottamaan yhteyttä pelastajiin.

Puhelin hälytti itsekseen apua

Insider kertoo, että Cloen iPhoneen ilmaantunut viesti liittyy mallin uuteen ominaisuuteen, joka hyödyntää satelliitteja saadakseen yhteyden hätäkeskukseen, kun iPhone on kantaman ulkopuolella.

Insiderin mukaan ominaisuus on saatavilla vain iPhone 14 -malleissa ja tietyissä iOS-käyttöjärjestelmissä ja vain muutamissa maissa.

Cloe kertoo Insiderille, että hän ei ollut tiennyt tällaisesta ominaisuudesta puhelimessaan. Hän oli ostanut uuden mallin hiljattain.

Viestittely hätäkeskuksen kanssa onnistui

Pariskunnan mukaan ruutu näytti siltä kuin siihen olisi osunut luoti, mutta sillä pystyttiin silti kirjoittamaan tekstiä. Cloe kiittää onneaan siitä, että hänellä oli ruutulasin suoja.

He alkoivat tekstailla hätäpalveluiden tarjoajan kanssa siitä, mitä oli tapahtunut ja että he tarvitsivat apua. Heitä ohjeistettiin kulkemaan tiettyyn suuntaan tai pitämään puhelinta sen verran korkealla tiettyyn suuntaan, jotta viestit ja sijaintitiedot menisivät läpi.

– En tiedä, oliko siellä toisessa päässä oikea ihminen. Jos oli, niin luojan kiitos, päivittelee järkyttynyt Cloe ABC 7 -kanavalle.

Pariskunta pelastettiin kanjonista

Hätäkeskus välitti sijaintitiedot eteenpäin ja puolen tunnin päästä pelastushelikopteri löysi heidät. Ensihoitaja laskettiin vaijerin varassa kanjoniin pariskunnan luo. Myöhemmin heidät nostettiin sieltä pois ja vietiin sairaalaan.

Videota pelastusoperaatiosta näet alta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pariskunta vietiin sairaalaan tutkittavaksi. Molemmat ovat kärsineet päänsärystä ja niskakivusta. Christianilla epäiltiin aivotärähdystä.

Cloe kertoo medialle olevansa joka tapauksessa iloinen siitä, että he selvisivät tästä kaikesta suhteellisen vähillä vammoilla. He pääsivät samana päivänä vielä kotiin.

– Tilanne olisi voinut paljon pahempi, jos emme olisi löytäneet puhelintamme tai jos kukaan ei olisi tiennyt, että olimme joutuneet sinne alas.

Katso myös: Perheen koti pelastui palolta kännykän ansiosta!

Puhelin ilmoitti"liikkeestä"kotona – perheen koti pelastui palolta 1:26
Kaikki alkoi siitä, kun puhelin ilmoitti "liikkeestä" kotona.

Lähteet: Insider, ABC 7

Lue myös:

    Uusimmat