Lento-onnettomuuteen joutuneet isä ja tytär värjöttelivät metsässä tunteja – elektroniikkalaitteet koituivat pelastukseksi

iPad pelasti! Lentokoneonnettomuuteen joutuneet isä ja tytär löydettiin elektroniikan ansiosta 1:56
iPad pelasti! Lentokoneonnettomuuteen joutuneet isä ja tytär löydettiin elektroniikan ansiosta

Lento-onnettomuuteen joutuneet isä ja tytär löydettiin kännykän ja iPadin ansiosta, kertovat NBC News ja Today.

Isä ja tytär pelastettiin maanantaina metsästä heidän elektroniikkalaitteidensa ansiosta Yhdysvalloissa. Kaksikko oli aiemmin ollut lento-onnettomuudessa ja heidän koneensa oli pudonnut metsäalueelle Pennsylvaniassa. Heidän mukanaan olleet elektroniikkalaitteet auttoivat avun saamisessa. 

Paikalliset viranomaiset kertovat saaneensa noin puoli yhdeksän aikaan sunnuntai-iltana ilmoituksen mahdollisesti pudonneesta lentokoneesta. Poliiseja lähetettiin tutkimaan metsäaluetta, jossa kone oli kadonnut tutkasta sen jälkeen, kun se oli pudottanut korkeutta nopeasti. 

Yhdysvaltain ilmailuhallinto vahvisti tiedotteessaan, että Cessna 150 -lentokone oli noussut ilmaan Wilkes-Barr Scrantonin kansainväliseltä lentokentältä ja pudonnut pian tämän jälkeen. Isä ja tytär olivat ainoat koneen kyydissä olleet henkilöt.

Paikannettiin kännykän ja iPadin ansiosta

Poliisit tutkivat aluetta viisi tuntia. Kahden aikaan aamuyöstä maanantaina he löysivät kaksi selviytyjää ja lentokoneen hylyn. 

Kaksikko onnistuttiin paikantamaan heidän elektroniikkalaitteidensa ansiosta. 58-vuotiaalla oli mukanaan kännykkä ja 13-vuotiaalla iPad.

Läheisellä lentokentällä sijaitsevan mittauspisteen mukaan lämpötila oli tuolloin noin +2 astetta. Kaksikko oli kylmissään ja he olivat saaneet onnettomuudessa vammoja. Heidät vietiin lähellä sijaitsevaan sairaalaan.

Paikalliset viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä parhaillaan.

Katso myös: Testasimme, voiko kadonneen kaverin löytää metsästä WhatsAppin live-sijainnin avulla:

Lähteet: NBC News, Today

Lue myös:

    Uusimmat