Panosta terveellisiin välipaloihin – 6 herkullista vinkkiä!

Etkö keksi välipalavaihtoehdoksi muuta kuin suklaapatukan? Lue herkulliset välipalavinkit, joiden avulla vyötärönlinjakin pysyy kunnossa.

Usein kehotetaan syömään pieniä aterioita ja välipaloja säännöllisin pitkin päivää, mutta toisille kolme isompaa ateriaa päivässä voi toimia aivan yhtä hyvin. Jos pysyt aterioiden välissä kylläisenä etkä tunne tarvetta välipaloille, se voi olla sinulle toimiva ratkaisu.

Jos kuitenkin tarvitset ehdottomasti pientä naposteltavaa esimerkiksi lounaan ja päivällisen välissä tai ennen ja jälkeen treenin, kuuntele kehoasi. Tärkeintä kuitenkin on, että käsilläsi on terveitä välipaloja, jotta et sorru sokerisiin tai rasvaisiin vaihtoehtoihin.

Kokeile seuraavia terveellisiä välipaloja:

1. Hedelmiä, hampunsiemeniä ja chia-siemeniä sisältävä smoothie

Hampunsiemenissä on paljon kuitua, mutta myös muita ravintoaineita, kuten magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja B-vitamiineja. Chia-siemenissä puolestaan on paljon liukenevaa kuitua, joten ne imevät vettä ja parantavat sitä kautta ruoansulatusta. Marjat ovat aina hyvä valinta smoothieisiin, mutta kokeile myös esimerkiksi avokadoja, omenoita, appelsiineja, pinaattia ja muita hedelmiä ja vihanneksia.

2. Maustamatonta jogurttia ja marjoja, pähkinöitä tai siemeniä

Maustetut jogurtit sisältävät usein runsain mitoin lisättyä sokeria. Jos pelkät marjat eivät tee maustamattomasta jogurtista tarpeeksi makeaa, lisää pieni määrä esimerkiksi hunajaa.

3. Vihanneksia ja hummusta tai guacamolea

Unohda rasvaiset dipit ja tortillasipsit. Vihannekset, kuten porkkanat, selleri, kirsikkatomaatit ja kurkut, voi hyvin dipata hummukseen tai guacamoleen.

4. Omena ja mantelivoi

Herkullinen, tyydyttävä ja E-vitamiinipitoinen välipala syntyy, kun voitelet omenanpalat mantelivoilla.

5. Tumma suklaa

Valitse suklaa, jossa on korkein mahdollinen kaakaopitoisuus, jota voit sietää. Mitä suurempi kaakaopitoisuus on, sitä vähemmän suklaassa on sokeria.

6. Keitetyt kananmunat

Kananmunissa on paljon vitamiineja ja kivennäisaineita. Keitetyt kananmunat ovatkin ravintorikas herkku nopeaksi aamupalaksi tai helpoksi välipalaksi.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja