Mainos

Pahimmat virheet, joita ihmiset tekevät parikymppisenä – nämä ovat vältettävissä

Moni nuori aikuinen tekee elämässään virheitä, jotka aiheuttavat myöhemmin huolta ja murhetta. Näiden virheiden ei kuitenkaan ole pakko tapahtua. 

Elämä parikymppisenä voi olla hyvinkin vaikeaa. Virallisesti olet aikuinen, mutta samaan aikaan yrität vielä selvittää itsellesi, kuka oikeasti olet ja mitä elämältäsi haluat. Kaiken tämän hämmennyksen vallassa on helppo tehdä virheitä, jotka vaikuttavat väistämättä jollain tapaa tulevaisuuteesi. 

Seuraavassa on lueteltu suurimpia virheitä, joita ihmiset tekevät juuri parikymppisinsä. Listan luettuasi saatat olla hieman viisaampi siitä, kuinka nämä virheet kannattaisi välttää.  

Keskityt vain opiskeluun

Olemme kaikki kuulleet kyllästymiseen asti, kuinka tärkeä asia koulutus oikein on. Tämä voi saada monet parikymppiset keskittymään kaiken energiansa ja aikansa opiskeluun ja hyvien arvosanojen hankkimiseen. Jos tämä kuulostaa tutulta, pohdi asiaa uudesta valosta. 

Vaikka koulutus voi auttaa sinua elämässä, siihen ei keskittyä liikaa. Myös joukko muita tärkeitä asioita, kuten matkustelu, uuden kielen oppiminen ja vapaaehtoistyö ovat asioita, jotka auttavat sinua taatusti tulevaisuudessa.

1:26

Pidät vanhempiasi itsestäänselvyytenä

Se voi tuntua kaukaiselta ajatukselta nyt, mutta tosiasia on, että vanhempasi eivät ole ikuisesti luonasi. Vielä nyt he saattavat olla auttamassa sinua aina, kun tarvitset apua, mutta jonain päivänä niin ei enää ole. Älä siis pidä vanhempiasi itsestäänselvyytenä, vaan vietä heidän kanssaan aikaa vielä kuin voit. 

Soita, kutsu kahville tai elokuvaan. Jonain päivänä muistelet näitä yhteisiä hetkiänne ja tunnet kiitollisuutta, että sait niihin mahdollisuuden.

Unohdat pitää huolta itsestäsi

Työ, koulu, parisuhde ja sosiaaliset menot. Moni parikymppinen unohtaa pitää huolta terveydestään kaikkien kiireiden keskellä. Jokaisen tulisi kuitenkin muistaa ottaa joka päivä pieni hetki aikaa oman fyysisen, mutta myös henkisen kunnon ylläpitämiseksi. Oman hyvinvoinnin laiminlyöminen voi kostautua myöhemmin tulevaisuudessa.

Pieni meditointihetki päivässä parantaa henkistä hyvinvointiasi. Näin pääset alkuun:

1:10

Jäät huonoon parisuhteeseen

Rakastuminen on yksi uskomattomimmista asioista, joita voimme kokea elämässämme. Vaikka rakastuminen onkin ihanaa, epäterveellisessä suhteessa eläminen ei sitä ole. Älä siis roiku kumppanissasi vain siksi, että haluat hänen olevan viimeisesi.

Parikymppisenä voi olla vaikea ymmärtää, kuka on tai mitä elämään tarvitsee. Tämä heijastuu automaattisesti myös parisuhteeseen. Jos seurustelet, arvioi ajoittain, tekeekö suhde sinut onnelliseksi. Muista, että sielunkumppanin löytäminen on vaikeaa. Erityisen vaikeaa se on silloin, kun olet vielä itse selvittämässä, mitä elämältä haluat.

Lähde: Lifehack 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.