Pääekonomisti Brotherus koronastaan Ylellä: Häävieraasta muutamassa päivässä sairaalaan oksentelevaksi keuhkokuumepotilaaksi – "Kyllä tämä säikäytti"

0:37
Tällaisia eroja on koronan, flunssan ja influenssan oireissa.

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen pääekonomisti Juhana Brotherus oli yksi "koronahäiden" vieraista, joka sai tartunnan. Tervehtynyt Brotherus kertoi oireistaan tänään Ylellä.

– Yksi vieras oli ollut Tirolin alueella, kun sitä ei oltu vielä julistettu korona-alueeksi. Tietääkseni häissä tuli kaikkiaan kymmeniä positiivisia koronatartuntoja, Brotherus kertoo Ylen haastattelussa.

Brotherus kuvailee saaneensa ensimmäiset oireet kolme vuorokautta häiden jälkeen. Hän luuli kuumetta, päänsärkyä ja lihassärkyä aluksi influenssaksi, koska oli pitänyt hygieniastaan huolta, ei ollut matkustanut ulkomailla ja Suomessa koronatartuntoja oli tuolloin vain kourallinen. Kun tuli tieto hääjuhlien koronatartunnasta, Brotherus pääsi heti testeihin.

Hän päätyi lopulta sairaalaan, sillä kuume jylläsi toistakymmentä päivää ja yltyi keuhkokuumeeksi ja oksenteluksi.

– Siinä määrin olin turvallisissa käsissä, etten joutunut tehohoitoon. Jotkut samassa huoneessa saivat lisähappea. Mutta kyllä tämä säikäytti, Brotherus jatkaa Ylellä.

Hengenahdistus yllätti

Aiemmin influenssan sairastanut Brotherus kuvailee Ylelle, että isoimmat erot koronaviruksessa influenssaan olivat taudin kesto sekä hengenahdistusoireet.

Brotherus haluaa välittää kiitoksensa hoitohenkilökunnalle aina laitossiivoojiin asti. Kun tauti alkoi helpottaa, oireet lähtivät yhtä nopeasti kuin alkoivatkin. Nyt takana on kaksi viikkoa ilman kuumetta ja särkyjä. Urheilemaan ei vielä kunto riitä, mutta töihin mies on palannut.

Itse hän kokee saaneensa isoimman ahaa-elämyksen siinä, että korona voi olla vakava sairaus myös nuoremmille kuin riskiryhmille.

Talouskriisistä: "Olen pessimistinen"

Talousasiantuntijana Brotherus arveli jo maaliskuun alussa ennen tartuntaansa, että Suomen talousennuste on auttamatta vanhentunut ja miinukselle mennään.

– Nyt näkymät ovat selvästi synkempiä. Olen pessimistinen, että selvittäisiin nopealla v-käyrällä, että loppuvuonna kaikki on niin kuin ennenkin. Kyllä tässä tulee konkursseja ja työttömyyttä, tämä näkyy vielä pitkään, Brotherus arvioi Ylellä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja