Koronavirus riehui hääjuhlassa Etelä-Suomessa – morsian ja suuri osa vieraista sai tartunnan: ”Sairastuneet istuivat eri puolilla juhlatilaa”

Koronavirus riehui hääjuhlassa Etelä-Suomessa – morsian ja suuri osa vieraista sai tartunnan: ”Tartunnan saaneet eri puolilla juhlatilaa” 0:35
Etelä-Suomessa viime viikonloppuna järjestettyjen hääjuhlien vieraista 22 on saanut koronavirustartunnan.

Etelä-Suomessa viime viikonloppuna järjestetyt hääjuhlat ovat synnyttäneet melkoisen jälkipyykin koronaviruksen tartuttua uskomattomalla vauhdilla useisiin vieraisiin.

– Meitä oli juhlissa yhteensä 96 henkilöä, minä ja aviomieheni mukaan lukien. Tällä hetkellä paikalla olleista henkilöistä 22 on saanut koronaviruksen. Ja saattaahan tässä olla vielä paljon muitakin, joista en tiedä, kertoo morsian MTV Uutisille.

Morsian kertoo, että suurin osa vieraista oli saapunut juhliin pääkaupunkiseudulta.

Tirolista palannut vieras tuli kuumeiseksi häiden jälkeen

Hääjuhlien vieraista yksi oli palannut juuri laskettelureissulta Tirolista. Tirolia ei oltu vielä listattu tuolloin koronaviruksen epidemia-alueeksi.

–Hänellä ei ollut edes oireita juhlissamme. Hänellä oli noussut kuume vasta yön aikana. Häneltä otettiin testi hääviikonloppumme jälkeen ja todettiin, että hänellä on korona. Sitten alettiin testata muita vieraita.

Morsian kertoo, että osalle vieraista oli alkanut ilmaantua koronan oireita heti juhlia seuraavana päivänä.

– Myös minulle tuli oireita heti seuraavana päivänä ja minullakin todettiin positiivinen testitulos. Osalle vieraistamme oireita on alkanut tulla vasta lähipäivinä. Puolisollanikin alkoi tulla eilen vasta oireita, hän on varmaan saanut tartunnan sitten minun kauttani, morsian pohtii.

Morsian kertoo, että moni hääjuhlien vieraista ei ole saanut vielä testituloksia ja osa on ehtinyt lähteä ulkomaille.

– Veikkaan, että tämä vieraidemme tämänhetkinen tartuntaluku on aika alakanttiin. Oikea luku on varmaankin lähempänä kolmeakymmentä, morsian pohtii.

Järkyttävä tartuntakyky

Morsian kertoo olevansa ihmeissään koronan valtavasta tartuntavauhdista yksien juhlien aikana.

Tirolista saapunut vieras oli vielä juhlien aikana oireeton eikä hän ollut morsiamen mukaan edes paljon ehtinyt jutella muiden vieraiden kanssa.

– Hän (Tirolista saapunut vieras) listasi kaikki ihmiset, joiden kanssa hän oli jutellut tai halannut. Tartunnan saaneet vieraat olivat istuneet vieläpä aivan eri puolilla juhlatilaa.

Morsian kertoo olevansa eniten huolissaan riskiryhmiin kuuluvista ihmisistä ja vanhuksista.

– Korona tarttuu helpommin kuin yleisesti luullaan. Toivon, että kaikki vieraamme paranisivat pian.

”Osalla lieviä oireita, toiset tarvinneet ambulanssia”

Morsian kertoo, että hänellä itsellään on koronatartunnasta huolimatta hyvä vointi. Osa vieraista on saanut rajumpia oireita.

– Minulla on vain nuhaa ja hieman lämpöä. Mutta osalla vieraista on ollut kova kuume monta päivää, ja jotkut ovat joutuneet soittamaan ambulanssin hengenahdistuksen takia.

Morsian kertoo toivovansa, että ihmiset pysyisivät kotona, jos on vähänkään orastavia oireita:

– Ettei vaan tulisi tartuttaneeksi jotakin toista, joka taas tartuttaa esimerkiksi riskiryhmiin kuuluvan ihmisen, jolle korona voi olla vaarallinen.

MTV Uutiset pyysi lisätietoja hääjuhlissa sairastuneista ja heidän määrästään. Helsingin terveysasemien johtaja Timo Lukkarinen kertoo, että sairastuneiden määriä ei pystytä vahvistamaan, sillä kaikkia epäilyjä ei enää tässä vaiheessa tutkita.

Lue myös:

    Uusimmat