THL:n koronakartta näyttää sairastuneiden iän, sukupuolen ja sairaanhoitopiirin – näin pääset tarkastelemaan oman alueesi tilannetta

5:50
Miksi jotkut sairastuvat koronaviruksesta vakavasti ja toiset lievästi? MTV Uutiset Live selvitti!

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos julkaisi maaliskuun lopussa karttasovelluksen, joka jakaa lisää tietoa koronaan sairastuneista Suomessa.

MTV Uutiset julkaisee jutun uudelleen 15. huhtikuuta, kun hallitus päätti Uudenmaan rajan avaamisesta.  

Karttasovelluksen tiedoista selviää koronavirukseen Suomessa sairastuneiden ikä, sukupuoli ja sairaanhoitopiiri. Lisäksi sovelluksesta näkee taudin ilmaantuvuuden per 100 000 asukasta sekä tautitapaukset kumulatiivisesti ja päiväkohtaisesti.

– Nyt julkaistua sovellusta kehitetään jatkuvasti, ja siihen on tulossa lisää ominaisuuksia ja tietosisältöä, THL kertoi maaliskuussa tiedotteessaan.

THL päivittää tiedot sovellukseen aamuisin tartuntatautirekisteristä, joten niiden kirjautumisessa on muutaman päivän viive.

Suomessa vain osa koronavirusepäilyistä testataan, joten todellisuudessa tartuntojen määrä on ilmoitettua suurempi. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, johon kuuluu tyypillisesti lihaskipua, kuumetta, päänsärkyä, yskää ja hengenahdistusta. 

Pääset tarkastelemaan kartan dataa tästä linkistä

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja