Osa F1-talleista rikkoi sääntöjä Malesian startissa – Mercedeksen toimet tallentuivat kameralle

Mercedes ja moni muu F1-talli rikkoi sarjan sääntöjä kuivaamalla lähtöruutuja ennen Malesian GP:n starttia. Kansainvälinen autoliitto FIA ei puuttunut asiaan.

Sade kasteli Sepangin radan hieman ennen kilpailun alkua, joten rata oli vielä osittain kostea juuri ennen starttia. Jotkut tallit kuivasivat kuskiensa lähtöruutuja puhaltimilla, mikä kielletään sarjan säännöissä.

– Pois lukien radalla ajaminen, kilpailijat eivät saa yrittää muuttaa radan pinnan pitoa mistään kohdasta, FIA:n säännöissä todetaan.

Mercedes-tallin Lewis Hamiltonin lähtöruudussa suorittamat kuivaustoimet tallentuivat C Moren omalle kameralle (video yllä). Sääntörikkomuksen nosti esille Force India -tallin operatiivinen johtaja Otmar Szafnauer.

– Ainakin puolia lähtöruuduista kuivattiin, mikä on kiellettyä. Me tottelimme sääntöjä, joten kaikki ruutuja kuivanneet saivat paremman lähdön kuin me radan kostealla puolella, Szafnauer kommentoi motorsport.comille, ja lisäsi, että ainakin McLaren oli yksi kuivaustoimia tehneistä talleista.

Force India -pomo tähdensi, että hän on jo ilmoittanut asiasta FIA:n jäsenille.

– He ovat siitä ymmällään. En tiedä, mitä he aikovat tehdä. Huomautimme heille (FIA) siitä lähtöruudukossa, ja totesimme, että se on kiellettyä.

Asiasta tullaan todennäköisesti keskustelemaan tiimien kokouksessa, kun sarja jatkuu ensi viikolla Japanin Suzukassa.

Lue myös:

    Uusimmat