Palaako tuttu kisa takaisin F1-sarjaan? – "Tilanne on muuttunut"

Bottas ottaa loistavan lähdön – Hamilton pitää asemansa kärjessä 1:04
Videolla kuvaa vuoden 2017 Malesian GP:n lähdöstä.

Malesian GP, Sepangin radalla ehti tulla hyvinkin tutuksi F1-faneille 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Viime kaudella kisaa ei enää nähty F1-kalenterissa, kun paikalliset toimijat päättivät ryhtyä vastatoimiin kasvaneita kuluja vastaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sepangissa ei täten ajettu viime kaudella, eikä GP ole mukana kalenterissa myöskään tänä vuonna.

Onko tulevaisuudessa? Saattaa olla.

Iso tekijä muuttuneen kannan takana on uudelleen Malesian pääministeriksi valittu Mahathir Mohamed, joka oli vallassa vuonna 1999, jolloin Sepangissa ajettiin ensimmäinen F1-kisa.

– Hän (Mohamed) on ilmaissut halukkuutensa sille, että F1 palaisi vielä joku päivä tänne. Olemme eläneet sillä ajatuksella, että F1:ä ei nähtäisi ainakaan viiteen vuoteen täällä, Sepangin ratapäällikkö Razlan Razali sanoi Auto Weekin mukaan.

Täten Malesian GP:n paluu voisi osua vuodelle 2022.

– Mitä olen kuullut, niin tilanne on muuttunut viimeisten vuosien aikana. Olen varma, että seuraavan kahden tai kolmen vuoden aikana F1 jatkaa kehittymistään ja löytää keinoja, jotka takaavat järjestäjille parempia mahdollisuuksia, Razali jatkoi.

Kommenteillaan Razali viittasi F1-sarjan oikeudet omistavaan Liberty Mediaan, joka on pyrkinyt hillitsemään kovasti kasvaneita järjestelykuluja.

Liberty on jo aiemmin vahvistanut Vietnamin GP:n tulon F1-sarjaan kaudelle 2020. Samalla sarja on rakennellut kuviota, jossa Yhdysvaltojen Miamiin tuotaisiin uusi katuratakisa.

Ylipäätänsä F1-sarjaan on kaavailtu useita muitakin katuratahankkeita. Tämä saattaa sotia perinteiseen ratapohjaan perustuvaa Malesian GP:tä vastaan.

– Tilanne voi olla se, että me haluamme takaisin, mutta he eivät halua meitä, Razali pohti.

Suomalaisista Kimi Räikkönen on juhlinut voittoa Malesiassa. Räikkönen ajoi ykköseksi vuonna 2003 McLarenilla ja vuonna 2008 Ferrarilla.

Lue myös:

    Uusimmat