Red Bull -pomo myhäili: Nautinnollinen voitto Mersusta tuli melko helposti

Red Bull -tallin neuvonantaja Helmut Marko myhäili Max Verstappenin voittoon päättyneen Malesian GP:n jälkeen.

MAINOS

Japanin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 03.55 ja 07.55
Lauantai: Harjoitukset klo 05.55, aika-ajo klo 09.55
Sunnuntai: Japanin GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 06.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Myhäilylle oli aihetta, sillä Verstappenin voittosuoritus oli vakuuttava, minkä lisäksi Red Bullin Daniel Ricciardo ajoi kolmanneksi.

Vaikka Red Bull on ollut tällä kaudella Mercedeksen ja Ferrarin varjossa, Marko näkee, että vastaavanlaiseen tulokseen olisi ollut mahdollisuuksia aiemminkin.

– Automme on ollut erittäin nopea (heinäkuun lopun) Unkarin GP:stä lähtien, mutta meillä on ollut todella paljon epäonnea. Täällä Malesiassa kaikki toimi perjantaista lähtien, Marko totesi kisan jälkeen C Morelle (video yllä).

Varsinkin kolmannesta ruudusta lähteneen Verstappenin kauden avausvoitto sai Markon hymyilemään. Hollantilaisella on ollut sesongin aikana valtavasti epäonnea autonsa tekniikan kanssa.

– Maxin ei tarvinnut laittaa kaikkea peliin. Hän ohitti (Mercedeksen Lewis) Hamiltonin, teki eroa ja otti sen jälkeen rauhallisesti. Mercedeksen lyöminen radalla oli nautinnollista, kuten myös se, että Max otti voittonsa suhteellisen helpolla, Marko kommentoi.  

Verstappen ohittaa Hamiltonin tyylipuhtaasti 0:22

Red Bullin suorituskyky näyttää nyt siltä, että se voi häiritä tehokkaasti Mercedeksen ja Ferrarin sekä Hamiltonin ja Sebastian Vettelin mestaruustaistoa loppukauden viidessa kisassa.

– Kyllähän se muita hieman ärsyttää, kun olemme kärjessä, mutta me tähtäämme omaan menestykseemme. Max ei ole kiinnostunut siitä kuka ajaa mestariksi, jos hänellä ei ole siihen mahdollisuuksia. Hän ei auta ketään MM-taistossa, Marko linjaa.

F1-kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Japanin Suzukassa.

Lue myös:

    Uusimmat