Ferrari-pomon uhkaamat muutokset selvillä: Räikköselle kiitosta mielialan kohottamisesta

Ferrari on vahvistanut laaduntarkkailuaan Malesian GP:n ongelmien jälkeen, kertoo tallin tekninen johtaja Mattia Binotto.

MAINOS

Japanin F1-viikonloppu
C Morella!

Perjantai: Harjoitukset klo 03.55 ja 07.55
Lauantai: Harjoitukset klo 05.55, aika-ajo klo 09.55
Sunnuntai: Japanin GP klo 07.55, ennakkotunnelmat klo 06.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Emoyhtiön puheenjohtaja Sergio Marchionne julisti viime viikonloppuna, että Sebastian Vettelin autoon lauantaina ja Kimi Räikkösen ajokkiin sunnuntaina iskenyt ongelma johtaa organisaatiomuutoksiin.

Marchionne on tunnettu kovasta vaatimustasostaan, mutta ainakaan Binotton mukaan päitä ei ole alkanut putoilla Maranellon tehtailla.

– Se oli paha ja nolokin juttu, mutta aloitimme heti aika-ajojen jälkeen vahvistamaan tiimiämme, Binotto kertoo C Morelle.

– Olemme yksinkertaisesti aloittaneet vahvistamalla laaduntarkkailuamme, hän jatkaa.

Ferrarin kohtaama vika ei johtunut sen valmistamasta moottorista. Kyse oli moottorin ilmaa työntävästä imusarjasta, joka on alihankkijan valmistama. Binotto ei ollut tiiminsä kanssa saanut täysin selville, miksi molempien autojen osat pettivät lähes yhtä aikaa.

– Se oli aivan uusi Sebastianin autossa ja Kimillä vähän käytetympi. Analysoimme parhaillaan, mistä se johtui, Binotto toteaa.

Räikköselle Malesian GP:n kakkosruudun menettäminen oli paha takaisku, mutta Binotto kertoo suomalaisen suhtautuneen asiaan erinomaisesti.

– Kimi on fantastinen kuski ja hänen mielialansa on aina positiivinen ja rakentava. Hän auttaa tiimiä ymmärtämään ja pitämään fiilistä yllä.

Lue myös:

    Uusimmat