Opi liekittämään kuin huippukokki – poimi vinkit!

Liekittäminen on huippukokkien tuttu taito, jota harva uskaltautuu kokeilemaan kotikeittiössään. Kun tietty varmuus ruoanlaitossa on saavutettu, voi juhlavalle aterialle valmistaa onnistuneesti myös liekitettyä ruokaa.

Kun ruoanlaitosta haluaa tehdä juhlavieraille ohjelmanumeron, on se mitä sopivin keino piristää iltaa. Liekittämiseen liittyvään ohjeistukseen on kuitenkin syytä tutustua etukäteen, jotta vältetään riskit, joita tuli voi aiheuttaa. Poimi vinkit ja opi liekittämisen jalo taito!

Liekitys on näyttävä toimenpide, joka lisää lihaan usein kaivattua twistiä. Harva tietää, että liekittämiseen sopiikin periaatteessa mikä tahansa alkoholijuoma, eli ruokaa voi maustaa oman makunsa mukaan silloin kun tarkoituksena on onnistua liekitetyn ruoan kohdalla.

Paras ja varmin lopputulos liekittämisessä saavutetaan silloin kun käytettävä alkoholijuoma on riittävän väkevää. Liekitykseen kannattaa käyttää yli 40-prosenttista alkoholijuomaa, jotta palaminen mahdollistuu. Kaikkein eniten liekittämiseen käytetään konjakkia, brandyä ja erilaisia viskejä.

Liekittämisen perussäännöt:

Liekitä pihvit vasta vetäytymisen jälkeen, jotta ruokailu voidaan aloittaa heti näyttävän toimenpiteen jälkeen.

Unohda liekittäminen liesituulettimen alla. Hormi saattaa imaista liekit ja pahimmillaan sytyttää siellä rasvan tuleen. Myös suljettu liesituuletin on turvallisuusriski.

Pidä huoli siitä, että pannu on riittävän kuuma liekitykseen. Alkoholin on tärkeää höyrystyä, jotta höyry saadaan syttymään.

Lisää alkoholia pienestä annosmitasta, jotta liian suuret liekit eivät pääse yllättämään.

Usko itseesi, sillä siten hieman erikoisempi toimenpide on entistä näyttävämpi näky.

Katso Tero Honkaniemen Lihakoulu-blogista lisää vinkkejä liekitykseen!

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat