Ruotsalaislehti Expressen muistuttaa broilerinlihan oikeaoppisesta käsittelystä kesän kokkailuissa.
Kuten olemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kertoneet, suomalaiset rakastavat erilaisia grilliruokia. Perinteisen grillimakkaran haastajaksi on viime vuosina noussut erityisesti grillattu broileri eri muodoissaan.
Ruotsalaislehti Expressenin Allt om Mat -ruokasivustolla muistutetaan raa'an kanan oikeaoppisesta käsittelystä. Vinkit antoi ruokaspesialisti ja kokki Petra Lindstrand.
Lue myös: Maaginen marinadi lihalle: "Lopputulos täysin vastustamaton"
Muista aina nämä asiat, kun grillaat broileria
- Muista kylmäketju! Kesällä on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että herkästi pilaantuvat raaka-aineet säilytetään tarpeeksi kylmissä olosuhteissa. Säilytä broileria jääkaapissa tai kylmälaukussa siihen asti, kunnes on aika grillata se. Erityisesti mökkijääkaapin lämpötila kannattaa tarkistaa. Jääkaapin lämpötilan tulisi olla noin neljä astetta bakteerien kasvun estämiseksi.
- Jos otat broilerinlihaa pakastimesta, sulata se jääkaapissa yön yli. Lihaa ei kannata sulattaa mikrossa, sillä se voi lisätä bakteerien kasvun riskiä.
