Ruotsalaislehti Expressen muistuttaa broilerinlihan oikeaoppisesta käsittelystä kesän kokkailuissa.
Kuten olemme MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla aiemmin kertoneet, suomalaiset rakastavat erilaisia grilliruokia. Perinteisen grillimakkaran haastajaksi on viime vuosina noussut erityisesti grillattu broileri eri muodoissaan.
Ruotsalaislehti Expressenin Allt om Mat -ruokasivustolla muistutetaan raa'an kanan oikeaoppisesta käsittelystä. Vinkit antoi ruokaspesialisti ja kokki Petra Lindstrand.
Lue myös: Maaginen marinadi lihalle: "Lopputulos täysin vastustamaton"
Muista aina nämä asiat, kun grillaat broileria
- Muista kylmäketju! Kesällä on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että herkästi pilaantuvat raaka-aineet säilytetään tarpeeksi kylmissä olosuhteissa. Säilytä broileria jääkaapissa tai kylmälaukussa siihen asti, kunnes on aika grillata se. Erityisesti mökkijääkaapin lämpötila kannattaa tarkistaa. Jääkaapin lämpötilan tulisi olla noin neljä astetta bakteerien kasvun estämiseksi.
- Jos otat broilerinlihaa pakastimesta, sulata se jääkaapissa yön yli. Lihaa ei kannata sulattaa mikrossa, sillä se voi lisätä bakteerien kasvun riskiä.
- Varmista työvälineiden ja pintojen puhtaus! Kaikki pinnat ja välineet, jotka ovat olleet kosketuksissa raa'an broilerin kanssa tulisi pestä huolellisesti kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Raa'alle broilerille tulisi myös aina käyttää erillistä leikkuulautaa.
Ruokavirasto muistuttaa: Säilytä ja käsittele raakaa lihaa erillään kypsästä lihasta sekä muista ruoista. Älä sotke raa'an lihan marinadilla kypsiä ruokia.
- Broileri tulee kypsentää hyvin, eikä se saa olla sisältä raaka. Näin varmistat, että bakteerien tuhoutumisen. Varmin tapa on tarkistaa sisälämpötila lihalämpömittarilla paksuimmasta kohdasta. Luuttoman broilerin tulisi olla noin 72-asteista.
Lue myös: Grillimakkaralla on nyt yksi selvä haastaja
Katso myös: Kätevä pussimarinadi broilerille – kokeile Katin kikkaa!
0:44Näin tehdään helppo pussimarinadi.