Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"

kana, broileri
Broilerinfileistä saa valmistettua ekstrameheviä, jos ne kypsentää oikein. Shutterstock
Julkaistu 05.06.2025 13:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunissa kypsennetty broileri on klassikko, joka toimii niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Nappaa vinkit täydellisiin broilerinfileisiin!

Ruokaekspertti Gunilla von Heland jakaa ruotsalaislehti Expressenille omat vinkkinsä uunibroilerin valmistamiseen.

Tiettyjä valmistusvirheitä kannattaa välttää, jotta broilerista ei tule uunissa kuivaa. Näillä Gunillan vinkeillä kanasta saa aina mehevää ja maukasta.

Lue myös: Broilerinlihasta paljastui yllättävää tietoa: Jopa 44 prosenttia luultua vähärasvaisempaa

Ruskista ensin pannulla 

Ruoka-ammattilaisen mukaan tärkeintä on broilerinfileiden sisälämpötila. Lihalämpömittari kannattaa siis ehdottomasti hankkia, mikäli sellaista ei vielä omasta keittiöstä löydy. 

– Nahattomat ja luuttomat broilerinfileet kuivuvat helposti. Paras tapa valmistaa fileet on ruskistaa ne ensin pannulla.

Milloin kana on kypsää?

Kanan filee: sisälämpötila 70 astetta
Luullinen kana: sisälämpötila 83 astetta

Fileet kannattaa ruskistaa mausteiden ja valkosipulin kera, ja sen jälkeen kypsentää loppuun uunissa. Gunilla suosittelee uunin lämpötilaksi 125 astetta ja fileitä tulisi kypsentää niin kauan, että niiden sisälämpötila on 70 astetta.

– Näin ne saavat enemmän makua ja lopputulos on mehevä.

Kannattaa muistaa, että vaikka broilerin fileet olisivat uunissa kastikkeessa, ne eivät kestä ylikypsennystä. Sen sijaan koipireisiä voi kypsentää hieman pidempään, ja ne pysyvät mehevinä sisälämpötilan kohotessa 80–85 asteeseen.

Lue myös: Ruoka, joka tekee ihmeitä suolistolle ja auttaa jopa laihtumaan – oletko maistanut?

Katso myös: Tällainen on vankilan broileriannos

0:59imgMTV Uutisten toimittaja Jere Silfsten maistoi vankilaruokaa.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka