Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"

Broilerinfileistä saa valmistettua ekstrameheviä, jos ne kypsentää oikein.
Broilerinfileistä saa valmistettua ekstrameheviä, jos ne kypsentää oikein. Shutterstock
Julkaistu 05.06.2025 13:58

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Uunissa kypsennetty broileri on klassikko, joka toimii niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Nappaa vinkit täydellisiin broilerinfileisiin!

Ruokaekspertti Gunilla von Heland jakaa ruotsalaislehti Expressenille omat vinkkinsä uunibroilerin valmistamiseen.

Tiettyjä valmistusvirheitä kannattaa välttää, jotta broilerista ei tule uunissa kuivaa. Näillä Gunillan vinkeillä kanasta saa aina mehevää ja maukasta.

Lue myös: Broilerinlihasta paljastui yllättävää tietoa: Jopa 44 prosenttia luultua vähärasvaisempaa

Ruskista ensin pannulla 

Ruoka-ammattilaisen mukaan tärkeintä on broilerinfileiden sisälämpötila. Lihalämpömittari kannattaa siis ehdottomasti hankkia, mikäli sellaista ei vielä omasta keittiöstä löydy. 

– Nahattomat ja luuttomat broilerinfileet kuivuvat helposti. Paras tapa valmistaa fileet on ruskistaa ne ensin pannulla.

Milloin kana on kypsää?

Kanan filee: sisälämpötila 70 astetta
Luullinen kana: sisälämpötila 83 astetta

Fileet kannattaa ruskistaa mausteiden ja valkosipulin kera, ja sen jälkeen kypsentää loppuun uunissa. Gunilla suosittelee uunin lämpötilaksi 125 astetta ja fileitä tulisi kypsentää niin kauan, että niiden sisälämpötila on 70 astetta.

– Näin ne saavat enemmän makua ja lopputulos on mehevä.

Kannattaa muistaa, että vaikka broilerin fileet olisivat uunissa kastikkeessa, ne eivät kestä ylikypsennystä. Sen sijaan koipireisiä voi kypsentää hieman pidempään, ja ne pysyvät mehevinä sisälämpötilan kohotessa 80–85 asteeseen.

Lue myös: Ruoka, joka tekee ihmeitä suolistolle ja auttaa jopa laihtumaan – oletko maistanut?

Katso myös: Tällainen on vankilan broileriannos

0:59Broileria ranskankermakastikkeessa vangeilleMTV Uutisten toimittaja Jere Silfsten maistoi vankilaruokaa.

Lisää aiheesta:

Toimittaja testasi: Yhdellä ainesosalla saat takuuvarmasti mehukkaat broilerin rintafileetParas ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaAmmattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaaNyt tuli yllätys! Suomalaisten yleinen tapa valmistaa broilerinliha onkin turhaJokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat broilerista mehevääJokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat supermehevää broileria
RuokaRuoanlaittoUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 09:43
    Juomat

    Totuus Hartwallin omenalimusta voi yllättää

  • Eilen17:24
    Viinit

    Onko hyvä viini nahkaista, notkeaa vai antavaa? Saku Tuominen: "Aivan sietämätöntä horinaa"

  • Eilen09:42
    Ruokahävikki

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • pe18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • pe17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen