Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

Broilerinfileistä saa valmistettua ekstrameheviä, jos ne kypsentää oikein.
Broilerinfileistä saa valmistettua ekstrameheviä, jos ne kypsentää oikein. Shutterstock
Julkaistu 03.11.2025 13:38

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Näin teet täydellisiä broilerinfileitä uunissa!

Ruokaekspertti Gunilla von Heland jakaa ruotsalaislehti Expressenille omat vinkkinsä uunibroilerin valmistamiseen.

Tiettyjä valmistusvirheitä kannattaa välttää, jotta broilerista ei tule uunissa kuivaa. Näillä Gunillan vinkeillä kanasta saa aina mehevää ja maukasta.

Lue myös: Broilerinlihasta paljastui yllättävää tietoa: Jopa 44 prosenttia luultua vähärasvaisempaa

Ruskista ensin pannulla 

Ruoka-ammattilaisen mukaan tärkeintä on broilerinfileiden sisälämpötila. Lihalämpömittari kannattaa siis ehdottomasti hankkia, mikäli sellaista ei vielä omasta keittiöstä löydy. 

– Nahattomat ja luuttomat broilerinfileet kuivuvat helposti. Paras tapa valmistaa fileet on ruskistaa ne ensin pannulla.

Milloin kana on kypsää?

Kanan filee: sisälämpötila 70 astetta
Luullinen kana: sisälämpötila 83 astetta

Fileet kannattaa ruskistaa mausteiden ja valkosipulin kera, ja sen jälkeen kypsentää loppuun uunissa. Gunilla suosittelee uunin lämpötilaksi 125 astetta ja fileitä tulisi kypsentää niin kauan, että niiden sisälämpötila on 70 astetta.

– Näin ne saavat enemmän makua ja lopputulos on mehevä.

Kannattaa muistaa, että vaikka broilerin fileet olisivat uunissa kastikkeessa, ne eivät kestä ylikypsennystä. Sen sijaan koipireisiä voi kypsentää hieman pidempään, ja ne pysyvät mehevinä sisälämpötilan kohotessa 80–85 asteeseen.

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2025.

Lue myös: Ruoka, joka tekee ihmeitä suolistolle ja auttaa jopa laihtumaan – oletko maistanut?

Katso myös: Tällainen on vankilan broileriannos

0:59Broileria ranskankermakastikkeessa vangeilleMTV Uutisten toimittaja Jere Silfsten maistoi vankilaruokaa.

Lisää aiheesta:

Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"Paras ja helppo tapa saada broilerista supermehevää ja maukastaOnko tässä maailman paras broileriresepti? Uskomattoman mehevä lopputulos – tarvitset vain kaksi ainesosaaAmmattilaiskokitkin mokaavat: Näin broilerinfileet pitäisikin oikeasti paistaaNyt tuli yllätys! Suomalaisten yleinen tapa valmistaa broilerinliha onkin turhaJokaisen ruoanlaittajan ehdottomasti tiedettävä: Näin saat broilerista mehevää
RuokaRuoanlaittoUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti

  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat