Mainos

Onko tämä uudenvuodenlupaus juuri sinulle? Nämä asiat tapahtuvat, kun luovut shoppailusta vuodeksi

Pystyisitkö sinä luopumaan ostosreissuista peräti vuodeksi? 

Monelle meistä shoppailu on yksi rentoutumisen muoto, ja osa kutsuukin ostosreissujaan "shoppailuterapiaksi". Vaikka uusien tavaroiden hankkiminen voikin saada aikaan hyvän mielen, tämä tunne jää usein todella lyhytkestoiseksi.

Mitä jos tekisit tänä vuonna uudenvuodenlupauksen, joka tekee hyvää niin lompakollesi kuin mielellesi? Seuraavat asiat tulevat todennäköisesti osaksi elämääsi, kun luovut turhista shoppailureissuista. 

1. Stressitasot laskevat

Sen lisäksi, että ostolakko vaikuttaa rahapussiisi, sillä on huomattavia vaikutuksia mieleesi. Kaupoissa kiertelyn sijaan ehdit keskittyä muihin asioihin, ja pian saatat huomata ajattelusi kirkastuneen ja mielesi selkiytyneen. Pitkästä ostoslakostaan Popsugar-sivustolle kirjoittanut Kathryn Mclamb kuvailee ostolakon vaikutuksia seuraavalla tavalla:

– Mitä vähemmän upotin itseäni tavaroiden suohon, sitä kevyemmältä mieleni alkoi tuntua ja sitä paremmin sieluni pystyi hengittämään.

2. Säästät aikaa

Moni ihminen valittaa nykypäivänä kiirettä, mutta oletko tullut ajatelleeksi, mitä kaikkea voisitkaan tehdä sillä ajalla, jonka olet tähän asti viettänyt luottokorttiasi vinguttaen? Tehdä palapelin, mennä jumppaan, meditoida, kuunnella musiikkia tai vierailla naapurissa. Tai ihan vain rentoutua.

3. Teet kaapistasi löytöjä

Kun uudet vaatteet eivät enää pääse tukkimaan vaatekaappiasi, kaapin perälle hautautuneet pääsevät jälleen käyttöön. Löydät taatusti kaappiesi perältä vanhoja vaatteita ja asusteita, joiden olemassaolosta sinulla ei ollut mitään mielikuvaa. Voi olla, että jostain näistä löytämistäsi vaatteista muodostuu uusi suosikkisi.

4. Opit itsestäsi yllättäviä asioita

Säästyneen rahan ja lisääntyneen tilan lisäksi saatat löytää ostolakon aikana itsestäsi uusia puolia. Saatat oppia, että shoppailuhimo menee ohi muutamassa päivässä, kunhan vain maltat mielesi. Saatat myös ymmärtää, että joillekin ihmisille ostamattomuus on pakko, ei valinta. Mclamb kiteyttää vuoden aikana oppimansa asiat yhteen lauseeseen.

–  Ymmärsin, etten tarvitse mitään, nainen kertoo.

5. Lakon pitää sisältää ehtoja

Vaikka vuoden mittainen ostolakko kuulosta hyvältä teoriassa, käytäntö on täysin toinen asia. Ennen lakkoon ryhtymistä sinun kannattaa asettaa itsellesi mahdollisuuksia poikkeuksiin. Voit luvata itsellesi, että saat käyttää säästämäsi rahat matkusteluun tai ulkona syömiseen, tai saat ostaa uusia kemikaaleja sitten, kun edellinen purkki on tyhjä.

Jos kuitenkin päätät olla ostamatta vuoden aikana mitään muuta kuin ruokaa, varaudu siihen, että hyvin todennäköisesti joudut jossain vaiheessa lipsumaan päätöksestäsi.

Lähde: Independent 

***

8:30

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.