Onko syntymäpäiväsi tammikuussa? Tuskasi on totta – tammikuun lapset todella saavat vähiten synttärilahjoja

Oletko jo kuullut vitosen synttäreistä? Uusi lasten synttäritrendi rantautunut Suomeenkin 0:21
Oletko jo kuullut vitosen synttäreistä? Uusi lasten synttäritrendi rantautunut Suomeenkin

Joulun tuhlailulla on ikävä sivuvaikutus: kyselyssä paljastui, että tammikuussa syntyneet saavat vähiten syntymäpäivälahjoja, kun vyötä alkuvuonna kiristetään.

Tammikuun lapset tämän jo tietävätkin: joulun jälkeen ei lahjoja tipu. Rahasivuston kyselyn mukaan tammikuiset lapset saavat vähiten syntymäpäivälahjoja.

"Menettivät" 1200 eurolla lahjoja

Money-nimisen brittisivuston teettämään kyselyyn vastasi yli 2000 ihmistä. Tammikuiset lapset saivat elämänsä aikaan vähemmän lahjoja kuin muut ja jäivät muista kuukausista rahallisesti "jälkeen" noin 1100 puntaa, siis noin 1200 euroa.

Äidit saavat kalliimpia lahjoja kuin isät

Yksi kymmenestä vastaajasta kertoi käyttävänsä tammikuussa lahjoihin vähemmän rahaa kuin vuoden muina kuukausina.

– Joulun rahantuhlauksen jälkeen monille tammikuu on aikaa, jolloin otetaan omien raha-asioiden hallinta takaisin. Tähän liittyy usein kulutuksen hillitseminen ostoksiin, kuten lahjoihin, aktiviteetteihin ja ulkona käymiseen liittyen, mikä voi saada tammikuussa syntyneet tuntemaan, että he jäävät jostakin paitsi, Money-sivuston Salman Haqqi kuvaili Gloucestershire Livelle.

Muutkin tekijät tosin vaikuttivat lahjan ostamiseen: britit esimerkiksi kertoivat käyttävänsä enemmän rahaa äitinsä lahjaan isään verrattuna!

Lue myös:

    Uusimmat