Hedelmädieetti tuhosi Hannahin terveyden

Äärimmäisillä dieteeillä voi olla ikäviä seurauksia. Raakaruokaa syöväksi vegaaniksi ryhtynyt Hannah ehti noudattaa niin sanottua 80-10-10-ruokavaliota joitakin kuukausia, kunnes hänen terveytensä alkoi heikentyä merkittävästi. Hannah kertoo nettisivuillaan tarinansa varoittaakseen muita äärimmäisten dieettien haitoista.

Kolme vuotta sitten australialainen Hannah alkoi noudattaa dieettiä, jossa vain 10 prosenttia päivän kaloreista koostuu proteiinista ja toiset 10 prosenttia rasvasta. Dieetin perustana on raakojen hedelmien syöminen. Lisäksi ruokavalioon kuuluu jonkin verran vihanneksia. Kaloreita yritetään hankkia riittävästi syömällä hedelmiä suuria määriä kerralla, jopa 30 banaania päivässä.

– Ensimmäiset kolme kuukautta voin erinomaisesti, mutta pian sen jälkeen terveyteni alkoi heikentyä. Hiukseni alkoivat tippua päästä, sain aknen ja aloin kärsiä anemiasta. Masennuin, eikä elämäni ole palautunut vieläkään ennalleen, Hannah kirjoittaa nettisivuillaan.

Loputon väsymys ja paha akne

Kun Hannah ymmärsi saavansa ravinnostaan liian vähän kaloreita, yritti hän nostaa kalorimääränsä 2500 kaloriin päivässä. Kalorit täyttääkseen Hannah söi kerrallaan valtavia määriä hedelmiä ja vihanneksia. Lisäksi hän otti purkista B12-vitamiinia, jota normaalisti saadaan eläinkunnan tuotteista. Kuuden kuukauden kuluttua Hannah huomasi voivansa edelleen huonosti.

– Kärsin todella pahasta väsymyksestä. Saatoin syödä kahdeksan banaania, jonka jälkeen minun oli pakko mennä lepäämään. Lisäksi olin ärtynyt ja masentunut ja suhteeni ruokaan muuttui pakkomielteiseksi. Tulin riippuvaiseksi ruoasta, ja heti kun vatsani alkoi tuntua tyhjältä, minun oli pakko syödä lisää. Olin pöhöttynyt ja akne jatkui.

Hannahin olo alkoi parantua vasta, kun hän hiljalleen lisäsi ruokavalioonsa lohta ja kananmunia. Hän kertoo syövänsä edelleen suurimmaksi osaksi hedelmiä, mutta vähentävänsä koko ajan niiden määrää ruokavaliossaan. Haasteena on nyt löytää itselleen toimiva ruokavalio ja päästä sinuiksi ruoan kanssa.

Lähde: 30bananasadaysucks.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat