Mainos

Onko kumppanisi ainoa lapsi? Saattaa kertoa paljon hänen uskollisuudestaan

Varattujen deittisivusto Illicit Encounters selvitti, mitä yhteistä on pettäjillä.

Usein pettäjillä on samankaltaisia tekosyitä, jotka nostetaan pöydälle salasuhteen paljastuttua. "Avioliitto oli jo ohi", "puolisolta ei herunut huomiota" ja "olin humalassa" ovat varmaan eräitä yleisimpiä puolustuspuheita. Mutta voiko pettämisen taustalla olla jotain muutakin?

Varatuille suunnattu deittisivusto Illicit Encounters otti selvää, mitkä tekijät ovat pettäjille yhteisiä. Sivuston käyttäjiä tutkimalla selvisi, että ne, joilla ei ole sisaruksia, pettävät todennäköisemmin kumppaneitaan aikuisiässä.

Brittisivuston käyttäjistä suurin yksittäinen ryhmä, 34 prosenttia, kertoi nimittäin olevansa ainoa lapsi. Myös perheen vanhimmat lapset ovat todennäköisiä pettäjiä, sillä 28 prosenttia sivun käyttäjistä kertoi olevansa perheen esikoinen. 23 prosenttia käyttäjistä on puolestaan perheensä kuopuksia, ja 15 prosenttia keskimmäisiä lapsia. Näin ollen keskimmäiset lapset pettäisivät näiden tietojen valossa epätodennäköisimmin. 24 prosentilla sivuston käyttäjistä on veli- tai sisarpuoli.

Mutta minkä vuoksi ilman sisaruksia kasvanut pettää aikuisiässä kumppaniaan? Deittisivuston edustaja, Christian Grant, kertoi The Sun -sivustolle, että lapsuudessa koettu yksinäisyys voi palata piinaamaan tulevissa parisuhteissa. Koska ainoa lapsi ei ole saanut tarpeeksi huomiota, hän etsii sitä epätoivoisesti aikuisiässä.

– Se ilmenee aika selvästi, kun kumppani työskentelee pitkiä päiviä tai matkustaa usein töiden vuoksi: ainoalle lapselle yksinolo ei vain käy, joten suhde on täydellinen lyhyen aikavälin ratkaisu, Grant pohtii.

Grant toteaa, että toisessa ääripäässä olevilla keskimmäisillä lapsilla ei todennäköisemmin tätä ongelmaa ole, sillä he ovat kasvaneet lukuisten rakastavien perheenjäsenten ympäröimänä. Grantin mukaan myös veli- ja sisarpuolilla on huonoja vaikutteita, sillä nähtyään vanhempiensa epäonnistuneen omassa suhteessaan, on helppoa seurata samoja jalanjälkiä.

Lähteet: The Sun, Mirror

***

0:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.