Eeli Tolvasella olympialaisista kaksijakoisia ajatuksia – "Ei sitä voi laittaa itseään joukkueen edelle"

Eeli Tolvanen oli ehdottomia onnistujia Leijonien paidassa viikonloppuna päättyneissä olympialaisissa. Mukaan tarttui kaksijakoisia kokemuksia. Henkilökohtaisella tasolla 18-vuotias hyökkääjä hurmasi, mutta joukkueena Leijonat koki ison pettymyksen.

Etelä-Korean Pyeongchangissa Suomen miesten joukkue kuului suurimpien suosikkien joukkoon. Taival katkesi puolivälierissä, kun Kanada oli parempi lukemin 1-0.

– Ei tuota turnausta ruvennut sitten enää jälkikäteen hirveästi miettimään. Ne ovat ollutta ja mennyttä, Tolvanen sanoi MTV Sportille pettymyksestä ja sen käsittelystä.

Tolvanen jäi pariksi päiväksi Pyeongchangiin puolivälierätappion jälkeen. Tiistaina hän oli taas Jokereiden mukana, kun Hartwall Arenalla vastaan asettui SKA.

Etelä-Koreassa Tolvanen nakutti viiteen peliin tehot 3+6=9. Tehokas turnaus toi hänelle paikan tähdistöketjusta.

– Se oli totta kai hieno juttu, Tolvanen sanoi valinnasta.

– Sitä lähti hakemaan yksinkertaisesti parasta peliään. Parasta, mitä sai irti. Itsellä meni ihan hyvin, mutta kun joukkueena hävittiin, niin eihän siihen voi olla tyytyväinen.

– Eikä sitä voi olla koskaan tyytyväinen, jos hävitään pelejä. Ei sitä voi laittaa itseään joukkueen edelle, Tolvanen sanoi turnauksesta ja sen annista.

Kokemusta Jokereiden superlupaus hehkutti.

– Hieno tapahtuma. Semmoinen, mitä on pienestä asti ihaillut. Nyt pääsi vihdoin kokemaan sen. Pelit olivat kovatasoisia ja pääsin ensimmäistä kertaa pukemaan Leijona-paidan päälle arvokisoissa. Se on aina iso juttu.

Turnauksen yhteydessä Tolvasen kohdalla nostettiin esille jälleen NHL-kortti. Kovan luokan maalintekijää on viety nopealla aikataululla Nashville Predatorsiin päin, ihan jopa tämän kevään aikana.

– En ole miettinyt tuota kuviota yhtään. Päivä kerrallaan mennään. Nyt asutaan täällä ja pelataan täällä. Ei niitä ajatuksia kannata sinne kääntää. Tekee vain itselle hallaa, jos rupeaa liikaa miettimään tuollaisia, Tolvanen avasi ajatuksiaan.

Lue myös:

    Uusimmat