Olli Jokinen raivostui Marko Anttilan ja Kärppien NHL-lupauksen ”koiruudesta” – jakoi räväkkää tekstiä kulissien takana

Mikkelissä tunteet kuumina: Niko Huuhtanen nyrkkitappelussa, joukkomylly lähellä 2:32
Mikkelissä tunteet kuumina: Niko Huuhtanen nyrkkitappelussa, joukkomylly lähellä

Mikkelin Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen kävi kuumana tiistain Kärpät-puolivälieräottelun jälkeen.

Purkaus lähti liikkeelle samalla hetkillä, kun ottelun päätössummeri pärähti soimaan. MTV Katsomon lähetykseen tallentui kuvaa, kun Jokinen raivosi Kärppien leiriin päin.

Jukureiden kultakypärä Niko Huuhtanen oli ottanut tilanteessa nyrkkitappelun Kärppien puolustajan Arttu Paason kanssa. Huuhtanen lähti tämän jälkeen pukukoppia päin, minkä yhteydessä Kärppien pelaajat jakoivat palautetta Jukurit-hyökkääjän suuntaan.

Samaan aikaan Jokinen kävi kierroksilla penkin takana.

Mistä oli kyse?

– (Ville) Koivunen ja (Marko) Anttila hyppäsivät vaihtoaitiosta jäälle, kun meidän pelaajamme oli tulossa sieltä pois. Peli ei ollut vielä loppunut. Koivunen hyppäsi ja rupesi tökkimään. Samoin Anttila. Ei NHL:ssä tai niissä sarjoissa, missä itse olen pyörinyt voi noin tehdä. Tuosta tulee pelikieltoa, jos lähtee vaihtoaitiosta soittamaan suuta ja tökkimään, Jokinen selitti MTV Urheilulle, murahtaen perään:

– Tuo oli ihan tyypillistä Koivuselta.

– Sanoin siinä, että mitä vit… te teette. Mainitsin jo tammikuussa Koivuselle asiasta, kun hän huitaisi yhtä meidän pelaajaamme vaihtopenkillä. Sanoin, että jos meinaat Pohjois-Amerikkaan mennä, niin rupea ottamaan nyrkkeilytunteja. Jos meinaat tuollaisia koiruuksia tehdä, Jokinen tylytti.

Kärppä-hyökkääjä Koivunen, 20, on nykyään NHL-seura Pittsburgh Penguinsin huippulupaus. Hän pelaa tällä hetkellä lainalla Kärpissä.

Jokisen mukaan Jukurit ei aio viedä tilannetta eteenpäin. Jukurit-käskijä halusi kuitenkin kuulla otteluvalvojan mielipiteen tapahtuneesta.

– Ei me protesteja tehdä, mutta haluan saada selkeyden tuohon sääntöön. Jos NHL:ssä lähtee vaihtopenkiltä kahinaan, niin siitä napsahtaa kymmenen peliä (pelikieltoa). Otetaan selvää, Jokinen ilmoitti.

Jukurit otti illan taistelusta 5–2-voiton. Tämän myötä se kavensi sarjan tilanteen lukemiin 3–1. Seuraava peli pelataan torstaina Oulussa. 

Lue myös:

    Uusimmat