Oletko kyllästynyt älypuhelimiin? Light Phone 2 tarjoaa toisenlaisen vaihtoehdon

Yhtiö nimeltä Light kerää tällä hetkellä Indiegogo-joukkorahoituspalvelussa rahaa tulevalle Light Phone 2:lle. Yhtiön tavoitteena on saada ihmisiä irtautumaan älypuhelimistaan ja niihin käytettävästä ajasta. Light Phone oli niinkin yksinkertainen, ettei sillä voinut muuta kuin soittaa. Light Phone 2 tuo mukanaan uusia työkaluja, jotka helpottavat elämää, muttei vie puhelinta kuitenkaan älypuhelimeksi. Asiasta uutisoi muun muassa The Verge.

”Puhelin, jota käytät mahdollisimman vähän”, kuvailee Light tuotettaan. Indiegogossa Light on jo saanut 250 000 dollarin tavoitteensa täyteen, mutta puhelimen voi edelleen tilata. Kun alkuperäinen Light Phone kykeni vain soittamiseen, Light Phone 2:lla voi lähettää myös tekstiviestejä.

Yhtiö ei kutsu puhelimensa toimintoja ominaisuuksiksi. Ne ovat yhtiön mukaan työkaluja. Uusia työkaluja saattavat olla muun muassa herätykset, musiikin toisto ja yksinkertainen navigaattori liikkumisen helpottamiseksi. Light Phone 2:lla voi mahdollisesti myös tilata esimerkiksi Uber-kyydin. Sosiaalista mediaa, uutisia tai sähköpostia ei Light Phone 2:een ole tulossa.

Light Phone 2 on edelleen pieni ja hyvin minimalistinen. Sen etupuolella on mattapintainen e-ink-näyttö. Light Phone 2 tukee 4G-verkkoyhteyksiä ja liitäntöinä siinä on USB-C ja 3,5 millimetrin kuulokeliitin. Laite toimii nanoSIM-kortilla.

Light Phone 2:n kehitys on vielä vaiheessa ja yhtiö työskentelee vielä puhelimen sisuskalujen, ominaisuuksien ja teknisten tietojen kanssa. Puhelimen toimituksien ennakoidaan alkavan huhtikuussa 2019, joten aivan heti puhelinta ei saa käsiinsä. Tällä hetkellä puhelimen hinta on 250 dollaria ja toimituskulut Suomeen maksavat 35 dollaria. Yhteensä yksi Light Phone 2 Suomeen tilattuna maksaa 285 dollaria eli reilut 230 euroa. Tähän päälle voi vielä tulla muun muassa tullimaksuja.

Light Phone 2:n todennäköiset tekniset tiedot

 • Mitat: 91 x 55 x 6,5-7,5 millimetriä
 • Paino: 80 grammaa
 • 4G LTE / Wi-Fi / GPS
 • Qualcomm Snapdragon 2100 -järjestelmäpiiri (suunniteltu puettaviin älylaitteisiin)
 • 1 gigatavu RAM-muistia, 8 gigatavua tallennustilaa
 • 500 milliampeeritunnin akku, 5 päivän valmiusaika
 • LightOS-käyttöjärjestelmä (pohjautuu Androidiin)
 • Alumiinirakenne, väreinä musta ja valkoinen
 • Läheisyystunnistin
 • USB-C- ja 3,5mm liitin

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja