Oletko huomannut muutoksen maitotölkissä? Yle: Voi nostaa hintoja jopa 10%

Valio on siirtynyt käyttämään korkillisia maitotölkkejä kuluttajien toiveesta, kertoo Yle.

Yle Uutisten mukaan Valio on siirtymässä lähes kaikissa nestekartonkipakkaus -tuotteissaan korkillisten versioiden käyttöön vuoden loppuun mennessä. Tähän mennessä korkit ovat jo ilmestyneet erikoismaitoihin sekä litran tavallisiin maito- ja piimäpakkauksiin. Korkkien käyttöön on siirrytty kuluttajien toiveesta: Valion kotikäyttötesteissä 80 prosenttia kuluttajista piti korkillista pakkausta helpompana avata kuin perinteistä.

Valion mukaan korkillista pakkausta on lisäksi helpompi kuljettaa ja säilyttää ja tiivis korkki suojaa maitoa mauilta ja hajuilta. Korkilliset pakkaukset voi myös kierrättää samaan tapaan kuin korkittomatkin, sillä korkki on valmistettu kasvipohjaisesta uusiutuvasta raaka-aineesta.

Korkkibuumi voi nostaa maidon kuluttajahintaa

Mutta miten käy maidon hinnalle korkillisten pakkausten myötä?

– Maidon hintaa Valio ei nosta korkkipakkauksiin siirryttäessä. Kuluttajahinnoittelun osalta Valio ei kuitenkaan tee päätöksiä, vaan kuluttajahinnan määrittelee kauppa, Valion Kategoriapäällikkö Mirva Tollet toteaa Ylelle.

Maitokolmion toimitusjohtaja Juha Murto-Koivisto uskoo kuitenkin, että maidon hinta tulee nousemaan kauppojen hyllyssä, jos korkkibuumi pääsee valloilleen. Tällöin myös pienempien maitoyrittäjien on järkevintä siirtyä korkin käyttöön. Murto-Koiviston mukaan maidon hinta voi tällöin nousta kaupan hyllyssä jopa 10 prosenttia.

– Onko kuluttaja valmis maksamaan lisää? kysyy Murto-Koivisto.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat