Tupsuttomien ananasten myynti laajenee kaikkiin Suomen Lidleihin.
Lidl testasi keväällä kolmasosassa myymälöistään ananaksen myyntiä uudella tavalla, kokonaan ilman lehtikruunua. Lehtitupsut jäävät kokonaan hedelmän alkuperämaahan, jossa niitä voidaan käyttää muun muassa pistokkaina uutta satoa varten.
Lehtikruunun poistamisesta on hyötyä sekä kuluttajalle että ympäristölle.
– Suomessa asiakas siis maksaa käytännössä viidesosan vähemmän tuotteesta, kun lehtitupsu jätetään pois, Lidlin hedelmä- ja vihannesosaston päällikkö Arttu Syrjänen kertoi MTV Uutisille huhtikuussa.
Lisäksi kruunuttoman ananaksen kuljetuskuluissa ja pakkausmateriaaleissa säästetään noin 25 prosenttia, ja pienempään tuotteeseen kuluu vähemmän vettä ja torjunta-aineita.
Miten tunnistaa kypsän ananaksen ilman lehtitupsua?
– Parhaiten hyvän ananaksen tunnistaa tuoksusta. Hyvä ananas on tuoreen tuoksuinen ja näköinen – liian imelä tuoksu kertoo ylikypsästä ananaksesta, vinkkaa Lidlin hevi-päällikkö Arttu Syrjänen.
