Oletko hankkimassa multikopteria? Tämän takia ei kannata ostaa halvinta

Multikopteriharrastus on kovassa kasvussa. Lähitulevaisuudessa kopterin uskotaan löytyvän useimmista kotitalouksista samaan tapaan kuin älypuhelin nykyisin.

Kopterin avulla tavallinen harrastaja voi kuvata lähes missä tahansa. Kiellettyjä paikkoja ovat teollisuusalueet, lentokentät ja sotilasalueet.

Kuvaustarkoitukseen tarkoitetun laadukkaan multikopterin saa runsaalla 1000 eurolla. Jos tarkoituksena on kuvata laadukasta videota, halvimmat kopterimallit kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle.

Sen sijaan edellisen sukupolven kuvauskoptereiden joukosta voi löytyä kohtuuhintaisia malleja. Esimerkiksi Phantom 2 -kopterin saa omakseen noin 600 eurolla. Uusin Phantom 3 tarjoaa selvästi laadukkaamman videon ja vakaamman lentokokemuksen, mutta hinta nousee 1300 euroon.

Phantomin ohella hyvíä valintoja ovat Walkeran, Yuneecin ja Bladen kopterimallit.

Halvan ja kalliin kopterin erot ovat usein selviä. Kalliimman kopterin valmistaja on tavallisesti tehnyt enemmän testauksia ja kopteri on näin ollen luotettavampi.

Ostajan kannattaa pitää mielessä, että kopteria voi ja pitää huoltaa, varsinkin jos sillä lennetään säännöllisesti pölyisissä olosuhteissa. Kopteriin kannattaa myös ladata uusimmat ohjelmistopäivitykset.

Multikopterien moottorien elinikä on rajallinen. Ammattikoptereissa valmistajat lupaavat tavallisesti 70-100 lentotuntia, minkä jälkeen moottori on vaihdettava uuteen tai huollettava. Harrastajakäyttöön tarkoitetuissa koptereissa vaihtoehtona on yleensä vain moottorin vaihto, koska se on suhteellisen edullinen toimenpide.

Ennen lentoon lähtöä kannattaa tarkistaa oleelliset lentämisen turvallisuuteen liittyvät asiat. Varmista, että potkurit ovat kireällä ja että yhteys ohjaimen ja kopterin välillä toimii. Muista myös kalibroida kopteri, jotta se tunnistaa ilmansuunnat oikein.

Lue myös:

    Uusimmat