Oikeus päätti: Samsungilta 539 miljoonan dollarin korvaukset Applelle iPhonen kopioinnista

Applen ja Samsungin välisessä jo vuonna 2012 alun perin käynnistyneessä oikeustaistossa on saavutettu jälleen uusi virstanpylväs, kun uudelleenkäsittelyn jälkeen oikeus päätti Samsungin loukanneen Applen patentteja iPhonen designiin ja toteutukseen liittyen ja määräsi maksettavaksi yhteensä 539 miljoonan dollarin korvaukset.

Korvauksista 533,3 miljoonaa dollaria kertyi iPhonen designin kopioinnista ja 5,3 miljoonaa dollaria kahden patentin loukkaamisesta.

Nyt uuden päätöksen saaneessa oikeusjutussa Samsung määrättiin aiemmin yli 1 miljardin dollarin korvauksiin, joita sittemmin alennettiin 548 miljoonaan. Matkan varrella jutussa on ollut jo useita eri käänteitä, kun asiaa on käsitelty eri oikeusasteissa ja palautettu uudelleenkäsiteltäväksi korvausten osalta jälleen alemmas.

Nyt oikeudessa huomio kiinnittyi siihen, voidaanko lain tulkinnan perusteella korvauksia määrätä koko laitteen vai yksittäisten komponenttien arvon perusteella. Lopulta Apple näyttää vakuuttaneen oikeuden siitä, että ainakin tässä tapauksessa korvausten määräytymisperusteena patenttiloukkauksista on oltava koko niitä loukkaavan laitteen arvo.

Apple vaati Samsungilta 1 miljardia dollaria, kun taas Samsungin mukaan korvausten olisi pitänyt jäädä vain 28 miljoonaan dollariin. Lopputulos on näin ollen aika lailla vaatimusten puolivälistä.

Applella oikeuden nyt antamaan päätökseen oltiin tyytyväisiä. ”On fakta, että Samsung räikeästi kopioi designiamme. Olemme kiitollisia valamiehistön palvelusta ja tyytyväisiä, että Samsungin tulee maksaa tuotteidemme kopioinnista

Luonnollisestikaan taisto ei ollut vielä tässä, vaan Samsungilla jälleen mahdollisuus valittaa päätöksestä korkeampaan oikeusasteeseen – mahdollisuus, jonka se mitä todennäköisimmin tulee myös käyttämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja